Navardausks kļūst par pirmo «Tour de France» posmā uzvarējušo lietuvieti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ramūns Navardausks no «Garmin Sharp» vienības piektdien kļuva par pirmo Lietuvas riteņbraucēju, kurš spējis uzvarēt kādā no prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» posmiem.

Navardausks piektdien bija labākais 208,5 kilometrus garajā 19.posmā, kurā viņš finišu sasniedza pēc četrām stundām, 43 minūtēm un 41 sekundes.

Zīmīgi, ka tādējādi lietuvietis kļuvis arī par pirmo «Garmin Sharp» komandas riteņbraucēju, kurš šogad spējis uzvarēt kādā no šī velobrauciena posmiem.

Piektdien otrais septiņas sekundes aiz Navardauska bija vācietis Jons Degenkolbs no «Giant-Shimano» komandas, kuram sekoja Aleksanders Kristofs no Norvēģijas («Katjuša»).

Vienīgais Latvijas pārstāvis šajā velobraucienā Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas šoreiz bija 97.vietā, finišu sasniedzot lielajā grupā, kas Navardauskam zaudēja septiņas sekundes.

Velobrauciena kopvērtējumā vadību saglabājis itālis Vinčenco Nibali no «Astana» komandas, kurš par septiņām minūtēm un desmit sekundēm apsteidz francūzi Tibo Pino no «FDJ.fr» vienības. Trešais kopvērtējumā joprojām ir vēl viens Francijas pārstāvis Žans Kristofs Pero no «AG2R La Mondiale» komandas, no Nibali atpaliekot par septiņām minūtēm un 23 sekundēm, bet vēl tikai par divām sekundēm iepaliek spānis Alehandro Valverde («Movistar»).

Līdz sacensību beigām atlikuši vairs tikai divi posmi - sestdien nedaudz kalnainākā apvidū būs brauciens ar individuālo startu, bet sacensības ar vēl vienu līdzenuma posmu noslēgsies svētdien.

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no «Sky» vienības, kurš šogad pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

Prestižās sacīkstes šogad risinās 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu