Nākamsezon BK «Jēkabpils» trenera asistenta pienākumus pildīs Kristaps Zeids

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs «Jēkabpils» turpina gatavoties jaunajai sezonai, noslēdzot līgumu ar Kristapu Zeidi, kurš nākamsezon būs Igora Miglinieka asistents. Pērn Zeids trenera amata pienākumus pildīja BK «Saldus» vienībā.

25 gadus jaunais rīdzinieks trenera amatā jau paspējis apgūt daudz zināšanas un arī pieredzes Zeidem nestrūkst. Aizgājušajā sezonā Latvijas Basketbola līgā (LBL) Zeids kā trenera asistents pārstāvēja BK «Saldus» vienību (10 komandu konkurencē – devītā vieta). 2013./2014. g. sezonā BK «Jēkabpils» jaunais treneris bija asistents Kazahstānas kluba «Astana» sistēmā. Savukārt 2012./2013. gadā Zeids debitēja kā galvenais treneris LBL 2 turnīrā, vadot «Kvēle/SC Mēmele» vienību (15 komandu konkurencē - sestā vieta pamatturnīrā).

BK «Jēkabpils» trenera asistents arī pats kādu laiku ir spēlējis basketbolu, taču sapratis, ka trenera profesija ir viņa īstais aicinājums: «Kļūt par treneri man bija mērķis jau no 15, 16 gadiem. Tajā brīdī kā basketbolists es laikam nebiju tas talantīgākais un labākais, lai spēlētu profesionāli.Pusaudža gadu mērķi tagad esmu īstenojis.»

Tikai vakar Zeids ir atgriezies no Spānijas, kur divus mēnešus aizvadījis Kanāriju Basketbola akadēmijas (CBA) nometnē kā treneris. Pēc pirmā treniņa ar BK «Jēkabpils»Zeidsjūtas iedvesmots: «Iespaids labs! Vēl, protams, sastāva komplektācija turpinās, bet pagaidām iespaids pozitīvs – pozitīvi un strādāt griboši puiši komandā».

Par jaunās sezonas mērķiem Igora Miglinieka asistents ir konkrēts: «Cīnīties par uzvaru katrā spēlē, vienalga, kas nāk pretī. «Jēkabpils» ir pierādījusi, arī iepriekšējā sezonā, ka ne «VEF Rīga», ne «Venstpils» nav nepārkožams rieksts. Un mērķis viennozīmīgi visaugstākais - LBL zelts! Ja piedalās turnīrā, tad jāmērķē uzvarēt, tas pats arī Baltijas līgā!»

BK «Jēkabpils» galvenais treneris Igors Miglinieks: «Iepriekš kopā nav strādāts, taču no malas ir ļoti labas atsauksmes. Vēlēšanās un enerģija iet kopā ar zināšanām. Pieredze Kristapam arī jau ir aiz muguras, savos 25 gados sevi jau ir pierādījis! Tagad Spānijā bija vienā no labākajām nometnēm uz kuru viņš divus gadus mērķtiecīgi gribēja tikt. Tie ir labi rādītāji.»

Jau iepriekš ziņots, ka starpsezonā «Jēkabpils» komanda sastāvam pievienojusi Kristapu Miglinieku un Sandi Silavu. Līgumi pagarināti ar Rinaldu Sirsniņu, Pāvelu Veselovu, Oskaru Virsi, Jāni Pozņaku un Artūru Dušeli. Galvenā trenera amatā - Igors Miglinieks. Uz pārbaudes laiku pieņemts bulgāru uzbrucējs Alekss Simeonovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu