22.augustā taku skrējēji un muižas viesi ballēsies Šlokenbekas muižā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šlokenbekas muižā 22.augustā ies karsti! Vairāk nekā 1000 taku skrējēji no visas Latvijas un ārzemju viesi izskries Āžu kalna un Milzkalna apkārtnes teiksmainos mežus, savukārt sacensību starta-finišā zonā Šlokenbekas muižā tos sagaidīs jestra kultūras programma!

Un kā nu ne – jo taku skrējiens «Āžu kalna Stirnu buks 2015» ir noslēdzošais piektais posms taku skrējienu seriāla «Stirnu buks 2015» ietvaros! Simboliski, ka taku skrējienu seriāls finišēs vietā, kur tieši pirms gada notika pirmās «Stirnu buka» debijas sacensības!

Taku skrējiena dalībnieki izskries gan teikām un nostāstiem apvīto Draņķozolu Vilkaču mežu, gan tam cieši piegulošo noslēpumaini skaisto Āžu kalna apkārtni, Raudas meža pakalnus, paugurus un izbijušas kalnu slēpošanas trases, kamēr muižā palikušie un pēc skrējiena finišējušie dalībnieki baudīs Šlokenbekas muižas svētku programmu!

Visjaunākie taku skrējiena dalībnieki distancē «Šlokenbekas susurs» veiks 600-900 m; savukārt pieaugušie izskries distances «Milzkalnes zaķis» ~9 km un «Āžu kalna stirnu buks» ~19 km, kamēr paši pieredzējušākie un drosmīgākie dosies distancē «Draņķozola lūsis» ~29 km.

Pat ja neskrien – atnāc un izbaudi svētkus arī tu, skrējēju simtu čūska, kas izvīsies no Šlokenbekas muižas gar Slocenes upi, ir patiesi iespaidīgs skats! Bet muižā palikušos un skrējēju atbalstītājus priecēs plaša un iespaidīga kultūras programma, kuru svētkos mums visiem dāvina Engures novads un Šlokenbekas muiža!

Svētku programma

  • 9:00 Sākas sacensību reģistrācija un numuru izņemšana
  • 11:00 Starts distances «Šlokenbekas Susurs» dalībniekiem
  • 11:30 Bērnu popgrupu koncerts
  • 12:00 Starts distanču «Milzkalnes Zaķis», «Āžu kalna Stirnu buks» un «Draņķozola Lūsis» dalībniekiem
  • 12:30 Disenīte bērniem
  • 13:00 Apbalvošana distances «Susurs» vecuma grupu uzvarētājiem.
  • 14:00 Koncertprogrammā Normunds Jakušonoks un Daiga Patkeviča (populāras R.Paula, «Labvēlīgā Tipa» u.c. dziesmas)
  • 15:30 Apbalvošana distances «Zaķis» vecuma grupu uzvarētājiem.
  • 16:00 Koncerts - Valters & Kaža, pied. «Putnu balle» (populāras dziesmas no Valtera un Kažas, M.Freimaņa, grupas «Tumsa» u.c. repertuāra)
  • 17:30 Apbalvošana distanču «Stirnu buks», «Lūsis» un sprinta etapa «Stirnu buka Kalnu karalis/karaliene» uzvarētājiem vecuma grupās un sacensību seriāla kopvērtējumā!
  • 18:00 Skrējiena visu dalībnieku balvu izcīņa – LOTERIJA!

Lai jaunākajiem sacensību dalībniekiem, tiem, kas veic īsākās distances vai neskrien vispār, nebūtu garlaicīgi, kamēr mamma, tētis vai draugi piedalās garākajās distancēs, no plkst.11:00 visas dienas garumā Šlokenbekas muižā darbosies dažādas interesantas radošās darbnīcas, būs spēles, amatnieku tirdziņš un daudzas citas atraktīvas izklaides.

Pasākumu dienas garumā aicina apmeklēt ikvienu!

Ieejas biļete tiem, kas neskrien taku skrējienā, - 5 eiro, bērniem, kuri var ieiet pa susura vārtiņiem, taku skrējējiem un viņu ģimenes locekļiem pavadoņiem – ieeja brīva!

Biļetes var iegādāties bilesuserviss.lv vai Šlokenbekas muižā (tālr. 29904147).

Darbosies āra kafejnīca. Ir iespējams rezervēt naktsmītni muižas viesnīcā par īpašām cenām (tālr. 25155225).

Lai arī taku skrējiens «Āžu kalna Stirnu buks 2015» ir atsevišķas sacensības, tās ietilpst un būs piektais un noslēdzošais posms taku skriešanas sacensību seriālā «Stirnu buks 2015». Taku skriešanas sacensību seriāla pirmais posms notika aprīļa sākumā Garkalnes mežos, maijā turpinājās Abavas senlejā, jūnijā izbaudījām Zebrus ezera apkārtni, bet jūlijā lecām Talsu paugurainē.

Distances ir piemērotas visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem, jāpiebilst, ka aizvien vairāk taku skriešanas seriālā var manīt dalībniekus, kas ne tikai sacenšas par augstām vietām, bet izbauda trasi, lēni skrienot, ejot vai nūjojot!

Nesēdi mājās, tiekamies mežā!

Taku skrējiena seriāla «Stirnu buks 2015» skrējieni notiks izcili ainaviskās vietās – Garkalnes mežu, Abavas senlejas, Pokaiņu meža un Zebrus ezera, Talsu pauguraines un Milzkalnes mežu mistēriju pilnie un ainaviski bagātie meža ceļi un taciņas garāmskrienot ļaus izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm, mežacūku vannām un citiem MammasDabas izaicinājumiem!

Lētāka pieteikšanās līdz 16.augustam! http://www.stirnubuks.lv/registracija/

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu