Dārlingtons otro gadu pēc kārtas triumfē «Sprite Slam Dunk» konkursā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Pavlovs

Par «Sprite Slam Dunk» konkursa uzvarētāju otro gadu pēc kārtas Grīziņkalnā Rīgā otrdien kļuva kanādietis Džastins Dārlingtons jeb «Jus Fly», aiz sevis atstājot šī brīža pasaules labāko «dankeri» poli Rafalu Lipinski.

Šogad konkursā startēja astoņi dalībnieki, starp kuriem bija pasaules labākie meistari bumbas triekšanā no augšas, kur finālā ar 128 punktiem pārliecinoši triumfēja Dārlingtons («Jus Fly») atstājot aiz sevis šī gada prestižā Francijas «Quai 54» «slam dunk» turnīra uzvarētāju poli Rafalu Lipinski ar 102 punktiem un Eiropas ātrāko roku īpašnieku Dmitriju Krivenko («Smoove») no Ukrainas.

Savukārt pašmāju labākais pārstāvis Kristaps Dārgais izcēlās ar savu kreativitāti finālā paliekot ceturtais ar 55 punktiem.

«Šīs bija viena no gada labākajām sacensībām. Konkurss tika noorganizēts augstā līmenī ar augsta līmeņa veidotiem «dankiem,» pēc uzvaras sacensībām atzīst Dārlingtons.

Uzvarētājs saņēma 1500 eiro lielu naudas prēmiju.

Dalībnieku vidū redzējām arī īsāko profesionālo «dankeri» amerikāni Porteru Meiberiju («What’s Gravity»), kurš pārsteidza ar savām prasmēm un pusfinālā palika piektais, tāpat arī atraktīvo Emīlu Olševski («Slash») no Polijas, Latvijas «slam dunk» atlases finālistus Kārli Apsīti un Renāru Bulduri.

Konkurss aizritēja trīs kārtās, kur pusfinālā cīnījās seši dalībnieki, bet līdz finālam tika četri spēcīgākie. «Dankeru» sniegumu vērtēja žūrija – labākais basketbola komentētājs Edgars Buļs, basketbola kluba «VEF Rīga» viens no dibinātājiem Valdis Valters, basketbolists, autobiogrāfiskās grāmatas «Āmen» autors Kaspars Kambala, «Ghetto Games» galvenais mākslinieks Vladislavs Lakše un Latvijas basketbola izlases kandidāts Žanis Peiners.

«Sprite Slam Dunk» konkurss

Kvalifikācijas kārta

1. Džastins «Jus Fly» Dārlingtons (Kanāda) - 98 punkti

2. Rafals «Lipek» Lipinskis (Polija) - 95 punkti

3. Kristaps Dārgais (Latvija) - 89 punkti

4. Dmitrijs «Smoove» Krivenko (Ukraina) - 88 punkti

4. Porters «What's Gravity» Meiberijs (ASV) - 88 punkti

6. Kārlis Apsītis (Latvija) - 81 punkts

7. Renārs Bulduris (Latvija) - 73 punkti

8. Emils «Slash» Olševskis (Polija) - 72 punkti

Pusfināla kārta

1. «Jus Fly» - 106 punkti

2. «Smoove» - 100 punkti

2. Dārgais - 100 punkti

4. «Lipek» - 96 punkti

5. «What's Gravity» - 75 punkti

6. Apsītis - 70 punkti

Fināla kārta

1. «Jus Fly» - 128 punkti

2. «Lipek» - 102 punkti

3. «Smoove» - 99 punkti

4. Dārgais - 55 punkti

Otrdien «Sprite Slam Dunk» konkurss notika tradicionālā ielu basketbola «Ghetto Basket» turnīra laikā un pēc «Ghetto Slepenā randiņa».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu