U-18 basketbola izlase Eiropas čempionātu noslēdz 10. vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-18 puišu basketbola izlase Eiropas čempionāta spēlē par devīto vietu svētdien ar rezultātu 68:69 (18:13, 17:17, 9:23, 24:16) piekāpās vienaudžiem no Krievijas. Līdz ar to Latvijas spēlētāji čempionātu noslēdza ar desmito vietu.

Mača pirmā puse ritēja līdzīgi, tomēr trešo ceturtdaļu Latvijas basketbolisti aizvadīja ļoti nepārliecinoši un pēc tās nokļuva iedzinējos ar 44:53, turklāt ceturtās ceturtdaļas ievadā pretinieku pārsvars arī pirmoreiz pārsniedza desmit punktus. Vēl trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Latvija zaudēja ar 53:63, bet, sākoties pēdējai minūtei, bija pietuvojusies līdz 66:67.

Roberts Blumbergs Latviju arī izvirzīja vadībā, tomēr rezultatīvs uzbrukums izdevās arī Krievijai, kas 19 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 69:68 savā labā. Pēdējā uzbrukumā Latvijai neizdevās gūt punktus, izšķirošo metienu netrāpot Kristeram Zorikam, un tika ciests zaudējums.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 24 punktiem bija Džeiks Krūmiņš, kuram ar 13 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Zoriks, bet 12 punktus iemeta Bulmbergs.

Ceturtdaļfināla mačā par 9.-16. vietu Latvija ar 68:65 pārspēja Melnkalnes vienaudžus, tādējādi saglabājot vietu augstākajā divīzijā, bet pusfinālā par 9.-12. vietu sestdien dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 78:74 uzveica Horvātiju.

Iepriekšējos trīs gadus Latvijas juniori bija sasnieguši Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, bet 2007. un 2010. gadā izcīnīja bronzas medaļas.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris ir Jānis Gailītis, kura vadībā U-16 izlase pērn kļuva par Eiropas vicečempioni.

U-18 turnīros pēdējos divos gados par čempioniem kronēti turki, kamēr horvāti trīs gados izcīnījuši visa kaluma medaļas.

Latvijas U-18 puišu izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Kristers Zoriks, Renārs Birkāns, Mārcis Saulītis (visi - BJBS Rīga/DSN), Žanis Jankovskis, Verners Kohs, Roberts Blumbergs (visi - «Ventspils»), Dāvis Gūtmanis («Saldus»), Džeiks Krūmiņš («Ķeizarmežs»), Arnolds Krauklis (BJBS Rīga/«Rīdzene»), Eduards Hāzners, Kārlis Šiliņš (abi - «VEF skola»), Zigmārs Raimo («Madona»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu