HK «Kurbads» sāk treniņus uz ledus; sastāvā Juris Štāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

31. jūlija agrā rītā uz pirmo kopīgo ledus treniņu pulcējās hokeja kluba «Kurbads» hokejisti jaunā galvenā trenera Pētera Ostošova vadībā. Entuziasma pilnā gaisotnē tika aizvadīta nodarbība, kurā uzsvars tika likts uz slidošanas vingrinājumiem pēc gara vasaras pārtraukuma.

Lielā mērā komandas kodols ir saglabāts, daži pērnā gada spēlētāji sezonu nesāks sudraba medaļnieku rindās, bet sastāvā ir vairāki papildinājumi, kas noteikti nesīs pienesumu jaunu panākumu kaldināšanā. Komandas treneru štābam ir pievienojies Aleksandrs Macijevskis, kurš būs vienības spēlējošais treneris.

Treniņā piedalījās divi komandas debitanti – Juris Štāls un Rihards Remiņš, ar kuriem panākta vienošanās līdz sezonas beigām. Juris iepriekšējo sezonu iesāka Čehijas ekstralīgas klubā «Karlovy vary», bet noslēdza Slovākijas klubā «SKP Poprad», kur spēlēja arī divas sezonas pirms tam.

Rihards Remiņš bija Latvijas čempionāta komandas «Zemgale» kapteinis un uzbrukuma līderis. Tāpat ir panākta principiāla vienošanās ar Rodrigo Laviņu. Cīņu par vienu vakanto uzbrucēja vietu sastāvā turpina Aleksandrs Kerčs juniors un Viktors Jasjonis.

Par pirmo treniņu stāsta galvenais treneris Pēteris Ostošovs: «Treniņa plānu komanda izpildīja pilnībā. Galvenā doma bija – nevajag sākt ar lieliem tempiem un slodzēm, bet pakāpeniski ieiet treniņu ritmā. Redzams, ka pauze starp sezonām ir bijusi liela, daudz tehniskā brāķa, tomēr tas ir saprotami. Tāpat var just, ka spēlētāji ir darbojušies individuāli. Patika, ka nebija čīkstēšana par gana lielo slodzi, kuru kontrolējām, vadoties pēc kapteiņa pulsa treniņa vingrinājumu laikā.»

Komanda augustā sezonai gatavosies ar četriem ledus treniņiem nedēļā. Jūlijā notika darbs trenažieru zālē un reizi nedēļā uz ledus.

Paredzams, ka sezonas pirmā spēle tiks aizvadīta 5. septembrī, kad tiks vēlreiz izspēlēts pērnā gada fināla duelis pret HK «Mogo», bet augusta beigās ir iecerētas divas pārbaudes spēles pret HK «Liepāja».

HK «Kurbads» pašreizējais sastāvs

Vārtsargi: Uldis Čalpa, Rolands Jaunzems, Andis Znatnajs.

Aizsargi: Rodrigo Laviņš, Juris Bērziņš, Edmunds Kniksts, Renārs Valters, Edgars Adamovičs, Toms Bluks, Andris Vegners, Pauls Zvirbulis, Hārdijs Parādnieks.

Uzbrucēji: Aleksandrs Macijevskis, Gatis Gricinskis, Juris Štāls, Toms Hartmanis, Rihards Remiņš, Artjoms Ogorodņikovs, Dāvis Straupe, Jānis Straupe, Mārcis Zembergs, Ralfs Melders, Toms Zeltiņš, Emīls Potāpovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu