Mājinieks Galopēns uzvar «Tour de France» 11.posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» 11.posma uzvarētāju trešdien kļuva Francijas riteņbraucējs Tonijs Galopēns no «Lotto Belisol» komandas.

Pašlaik 26 gadus vecais francūzis posma pēdējos desmit kilometros veica atrāvienu no peletona, 187,5 kilometrus garo posmu noslēdzot pēc četrām stundām 25 minūtēm un 45 sekundēm.

Līdz ar to Galopēns kļuvis par pirmo Francijas riteņbraucēju kopš 2010.gada, kurš viena «Tour de France» laikā triumfējis kādā no posmiem un arī brīdi bijis sacensību kopvērtējuma līdera godā.

Tikmēr trešdien kopā ar Galopēnu finiša līniju šķērsoja arī vācietis Jons Degenkolbs no «Giant-Shimano» komandas, kā arī «Omega Pharma-Quick-Step» vienību pārstāvošais itālis Mateo Trentins.

Savukārt kopvērtējuma līderis itālis Vinčenco Nibali no «Astana» komandas šoreiz bija vien 20.vietā.

Vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas šoreiz finišu sasniedza 70.vietā, uzvarētājam piekāpjoties par četrām minūtēm un sešām sekundēm.

Velobrauciena kopvērtējumā Nibali joprojām par divām minūtēm un 23 sekundēm apsteidz austrālieti Ričiju Porti no «Sky» vienības, bet trešais ir spānis Alehandro Valverde («Movistar»), zaudējot divas minūtes un 47 sekundes.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā pakāpies uz 88.vietu, no Nibali atpaliekot par vienu stundu 34 minūtēm un 33 sekundēm.

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no «Sky» vienības, kurš šogad pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

«Tour de France» velobrauciens risināsies līdz 27.jūlijam, sacīkstēm startējot Lielbritānijas pilsētā Līdsā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu