Kadrī atnes pašmāju riteņbraucējiem pirmo uzvaru šīgada «Tour de France»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» astotā posma uzvarētāju sestdien kļuva mājinieks Blels Kadrī no «AG2R La Mondiale» komandas, atnesot Francijas sportistiem pirmo uzvaru šīgada sacensībās.

Pašlaik 27 gadus vecais Kadrī vairāk nekā 160 kilometrus garo kalnaino posmu pievarēja trīs stundās 49 minūtēs un 28 sekundēs, par vairāk nekā divām minūtēm apsteidzot savus tuvākos sekotājus - spāni Alverto Kontadoru no «Tinkoff-Saxo» komandas un itāli Vinčenco Nibali no «Astana» vienības, kurš līdz ar to saglabājis kopvērtējuma pirmo vietu.

Sniegums šajā posmā ļāvis Nibali savas pozīcijas kopvērtējuma galvgalī jūtami uzlabot. Viņš sacīkšu līderis nemainīgi ir kopš otrā posma.

Tikmēr vienīgais latvietis šajā velobraucienā Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas finiša līniju šķērsoja 144.vietā, uzvarētājam zaudējot 20 minūtes un 32 sekundes.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā kādreizējais «Giro d'Italia» un «Vuelta Espana» sacensību čempions Nibali, kuram pēc minūtes un 44 sekundēm seko viņa komandas biedrs Jakobs Fūglsangs no Dānijas, bet trešais tagad vēl 14 sekundes nopakaļus ir austrālietis Ričijs Porte no «Sky» vienības.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā no Nibali atpaliek par 58 minūtēm un 13 sekundēm, atkāpjoties uz 133.vietu.

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no «Sky» vienības, kurš pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

«Tour de France» velobrauciens risināsies līdz 27.jūlijam, sacīkstēm startējot Lielbritānijas pilsētā Līdsā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu