A.Dmitrijevs un B.Medne atkal triumfē slavenajā Vaidavas triatlonā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 5. jūlijā, Latvijas triatlona federācijas un biedrības «Sportlat» rīkotajā Vaidavas triatlonā elites grupā pie kārtējām uzvarām tika Andrejs Dmitrijevs un Baiba Medne. Andrejam tā bija sestā, bet Baibai trešā uzvara šajā prestižajā triatlonā, kas ietver 1,05 km peldēšanu, 36 km riteņbraukšanu un 8 km skriešanu.

Vaidavas triatlons ir populārākais un tāpēc allaž pulcē kuplu dalībnieku skaitu. Šogad Vaidavā startēja 350 triatlonistu dažādās vecuma grupās, ieskaitot arī tautas klasi. Vaidavas triatlonā ir individuālais starts, dalībniekiem dodoties distancē ar 10 sekunžu intervālu. Vīru konkurencē elites grupā favorīta statusā bija iepriekšējo piecu gadu uzvarētājs Andrejs Dmitrijevs, kurš startēja sākumā un bija nepārspēts arī šogad, triumfējot sesto gadu pēc kārtas. Pēc peldēšanas viņš tikai par sekundi bija lēnāks nekā ātrākais peldētājs Viktors Žigarkovs (14:13), bet pēc «mix zonas», dodoties riteņbraukšanā, Andrejs jau bija līderis. Pēc riteņbraukšanas A.Dmitrijevs (59:07) tuvāko sāncensi Jāni Melbārdi, kurš uzrādīja otro laiku riteņbraukšanā (58:30), apsteidza par pusotru minūti. Skriešanā, kas ir Andreja labākā disciplīna un kur viņš 8 km vienīgais noskrēja ātrāk par pusstundu (29:58), A.Dmitrijevs savu pārsvaru palielināja un izcīnīja uzvaru ar 2:52 pārsvaru, distanci veicot 1:44:15.

Otro pozīciju nosargāja Jānis Melbārdis, izcīnot līdz šim augstāko vietu Vaidavas triatlonā. Sīva cīņa par trešo vietu norisinājās starp trim sportistiem. Artis Dāvidnieks pēc riteņbraukšanas bija 6 sekundes priekšā Artim Kalveitam, kurš bija ātrākais riteņbraukšanā arī šogad (57:53), bet par 31 sekundi priekšā Viktoram Žigarkovam, kurš pēc otrās disciplīnas bija atkritis uz piekto vietu. No visiem trim ātrāks skrējējs ir Žigarkovs, kurš beigās spēja pakāpties uz trešo vietu (+6:25) un atkārtot pagājušā gada panākumu, bet tikai trīs sekundes līdz goda pjedestālam pietrūka Artim Dāvidniekam, kuram tik un tā sešu vietu kāpums, salīdzinot ar pagājušo gadu, bet viņa vārda brālis Kalveits ieņēma piekto vietu (+8:00).

Dāmu elites grupā arī uzvaru svinēja galvenā favorīte Baiba Medne, triumfējot trešo gadu pēc kārtas. Viņa šogad bija ātrākā visās trīs disciplīnās, nopeldot 1,05 km 16:33, nobraucot ar riteni 36 km 1:09:37 un noskrienot 8 km 34:38, kas kopā sastādīja 2:01:56. Vīri sīksti cīnījās par trešo vietu, bet divas dāmas par otro vietu. Pēc riteņbraukšanas otrajā vietā bija pagājušā gada uzvarētāja tautas grupā Liene Blumbeka, bet tikai 11 sekundes viņai zaudēja Olga Lukša, kurai pērn tautas grupā 6.vieta. Skriešanā Lienei šoreiz nebija tik daudz spēka, savukārt Olga pēc kārtīgas trenēšanās ir progresējusi un, uzrādot otro laiku skriešanā (39:02), ieguva otro vietu arī kopvērtējumā, no Baibas Mednes atpaliekot 9:38, bet trešo vietu ieguvušo Lieni Blumbeku apsteidza beigās par pusotru minūti. Pagājušā gada ātrākā peldētāja Anita Lebedeva šogad nav tika labā formā un atkal ieņēma ceturto vietu, bet līdz trijniekam viņai pietrūka ļoti daudz – 13 minūtes.

Tautas grupā, kas peldēja 350 metrus, brauca ar riteni 18 km un skrēja 4 km, vīriešu konkurencē uzvarēja pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Jānis Bērziņš, kurš distanci veica 54:35,7 un par 40 sekundēm apsteidza ātrāko skrējēju Gintu Lūsi; trijnieku noslēdza otrs talsinieks Juris Damškalns, kurš no uzvarētāja atpalika 1:06, bet līdz otrajai vietai pietrūka 16 sekundes. Dāmām, uzrādot ātrāko laiku riteņbraukšanā, līderpozīcijās ar 41 sekundes pārsvaru izvirzījās Sindija Skangale, bet pagājušā gada trešās vietas ieguvēja Linda Katlapa bija par 1:22 ātrāka nekā Sindija skriešanā un līdz ar to izcīnīja uzvaru, uzrādot laiku 1:05:44 un par 41 sekundi apsteidzot otrās vietas ieguvēju Sindiju. Trešo vietu ieguva ātrākā skrējēja Annija Pušņakova.

No junioru un jauniešu grupām būtu jāizceļ šādi pārliecinoši uzvarētāji – Artūrs Sprukts (M19), Timurs Mamedovs (M17), Savēlijs Suharževskis (M15), Daniela Leitāne (F15), Raimonds Levickis (M13) un Laura Laimiņa (F13), kura apsteidza visus savu vecuma puišus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu