Sprinteris Kitels uzvar «Tour de France» velobrauciena trešajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācu sprinteris Marsels Kitels no «Giant-Shimano» komandas pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» trešajā posmā.

Pašlaik 26 gadus vecais Kitels 155 kilometrus garo distanci veica trīs stundās, 38 minūtēs un 30 sekundēs, finiša spurtā apsteidzot slovāku Peteru Saganu no «Cannondale» komandas un austrālieti Marku Renšovu («Omega Pharma - Quick-Step»).

Kitelam šī bija jau otrā uzvara šajā velobraucienā - pirms tam viņš bija triumfējis arī pirmajā posmā.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas šajā posmā finišēja grupā, kas no līderiem atpalika vienu minūti un piecas sekundes, ieņemot 143.pozīciju.

Kopvērtējumā kādreizējais «Giro d'Italia» un «Vuelta Espana» sacensību čempions itālis Vinčenco Nibali no «Astana» komandas, kurš šoreiz bija 29.vietā, par divām sekundēm apsteidz tuvāko sekotāju Saganu, bet trešais nu ir šveicietis Mihaels Albazīnī («Orica GreenEdge»).

Savukārt Smukulis kopvērtējumā no Nibali atpaliek par 18 minūtēm un 14 sekundēm, ieņemot 157.pozīciju.

Smukulis «Tour de France» sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās «Tour de France», ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva brits Kristofers Frūme no «Sky» vienības.

«Tour de France» velobrauciens risināsies līdz 27.jūlijam, sacīkstēm startējot Lielbritānijas pilsētā Līdsā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 101.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu