Gulbis zaudējis rekordaugsto pozīciju ATP rangā (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pēc sezonas trešā «Grand Slam» turnīra Vimbldonas čempionāta zaudējis trīs vietas ATP rangā, atkāpjoties uz 13. pozīciju, liecina Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) sniegtā informācija.

Prestižajā turnīrā Londonā 25 gadus vecais latvietis nespēja pārvarēt otrās kārtas barjeru, zaudējot rekordaugsto pozīciju (10.), kuru ieguva pēc «Roland Garros» turnīra Francijā.

Gulbja kontā šobrīd ir 2680 reitinga punkti.

«Emirates ATP Race to London» rangā, kurā vērā tiek ņemti šajā kalendārajā gadā nopelnītie punkti, Gulbis atrodas 10. pozīcijā, turpinot cīņu par dalību sezonas noslēguma turnīrā, kurā piedalīsies pasaules astoņi labākie tenisisti.

Šonedēļ Gulbis nevienās no sacensībām nepiedalīsies.

Tikmēr reitinga līdera godu kopš pagājušā gada septembra atguvis divkārtējais Vimbldonas čempionāta uzvarētājs serbs Novāks Džokovičs, kas apsteidza spāni Rafaelu Nadalu. Uz trešo vietu rangā pakāpās (+1) slavenais šveicietis Rodžers Federers, ceturtais šobrīd ir viņa tautietis Stans Vavrinka, bet piekto pozīciju ieņem čehs Tomāšs Berdihs.

Uzreiz piecas pozīcijas pēc Vimbldonas turnīra zaudējis pagājušā gada sacensību uzvarētājs skots Endijs Marejs, kas tagad ieņem 10. vietu.

Otrs Latvijas labākais tenisists Andis Juška zaudējis 11 vietas un šobrīd pasaules labāko tenisistu sarakstā ieņem 678. pozīciju, kamēr Miķelis Lībietis no 721. pozīcijas atkāpies uz 733.

Dubultspēļu reitingā no latviešiem visaugstāk ir Gulbis, kas ir 438. vietā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu