Žiguļu Kausā slaveno braucēju rindas papildinās Gajs Vilkss

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WWW.RALLYCROSSRX.COM

«Žiguļu Kausa 2015» dalībnieku pulku turpina papildināt ārvalstu zvaigznes. Pateicoties «Baltic Motorsport Promotion» gādībai, no šodienas dalībnieku lokā atrodams arī divkārtējā Lielbritānijas rallija čempiona Gaja Vilksa vārds. Pieredzes bagātais rallija braucējs ar Mini markas automašīnu šogad veiksmīgi startēja pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Lielbritānijā un savās debijas sacensībās spēja iekļūt finālbraucienā, finišējot sestajā vietā.

Gajs Vilkss savu rallija braucēja karjeru sāka 19 gadu vecumā un savu pirmo sezonu noslēdza visnotaļ spoži, izcīnot čempionu titulu «Ford Ka» jauno braucēju čempionātā. Karjeras turpinājumā Vilkss ar augstiem panākumiem piedalījies Lielbritānijas rallija čempionātā, kurā divas reizes, 2007. un 2008. gadā, startējot ar Mitsubishi Lancer Evo IX R4 automašīnu, izcīnīja čempionu titulu. Vilks piedalījies arī 43 pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos, no kuriem augstāko rezultātu, sesto vietu, izcīnījis 2007. gada «Rally Ireland».

Vilkss līdz šim Latvijā viesojies vairākas reizes, tajā skaitā arī startējis 2009. gadā Latvijas rallija čempionāta posmā «Rally Talsi», kas tieši 2009. gadā pirmo reizi tika nodēvēts par «Rally of Champions». Lai gan rallija laikā Vilka vadītajai automašīnai radās tehniska rakstura bojājumi un sacensību finišā brits ierindojās 10. vietā, kā atzina pats sportists, rallijs Talsos viņam sagādājis neaizmirstamas atmiņas.

Vilkss šogad debitēja arī FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, kad maijā piedalījās čempionāta Lielbritānijas posmā. Šī bija pirmā reize, kad Vilkss startēja, tomēr savās pirmajās sacensībās viņš spēja demonstrēt visas savas labākās prasmes un aizvest savu komandu līdz startam finālbraucienā, kurā Vilks savai automašīnai pārsita riteni un finišēja sestajā vietā.

«Par Žiguļu Kausa sacensībām uzzināju pavisam nejauši – es biju Zviedrijā, lai komentētu FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma notikumus, un kādā no starplaikiem dzirdēju, kā kolēģi apspriež savu došanos uz Latviju. Mani tas ļoti ieinteresēja, un laimīgas sagaidīšanās kārtā neilgi pēc tam saņēmu ziņu no Baltic Motorsport Promotion, ka ir pieejama vēl viena «Lada» automašīna un es varu piedalīties sacensībās. Ilgi nedomājot, piekritu šim piedāvājumam un pavisam drīz jau braukšu uz Salas novada Biržiem!

Autosports man sniedzis iespēju daudz ceļot un piedalīties dažādos pasākumos. Esmu bijis arī sacensībās Krievijā, tā ka zinu, kāds izskatās «žigulis». Zinu, ka šīs mašīnas ir ļoti vienkāršas – tām ir aizmugures piedziņa un nav elektronisko palīglīdzekļu. Tanī pašā laikā, lai varētu braukt ar mašīnu un piedalīties sacensībās, vajadzīgas vien piecas lietas – stūre, ātruma pārslēgs un trīs pedāļi!

Esmu lasījis jūsu ziņas, un vairāki braucēji atzinuši, ka brauc uz Latviju izklaidēties. Es skatītājus varu nomierināt: lai ko viņi teiktu, šie puiši piedalās pasaules čempionātā, un viņi visi ir ļoti talantīgi autosportisti, kuri ir izsalkuši pēc uzvarām – esmu drošs, ka, uzvelkot ķiveri, visi, tajā skaitā arī es, cīnīsies tikai un vienīgi par uzvaru!» pacilātā noskaņojumā pirms došanās uz Salas novada Biržiem ir Gajs Vilkss.

Atgādināsim, ka 25. jūlijā Salas novada Biržos, 1000 metrus garajā autotrasē «Baroni», norisināsies «Žiguļu Kausa 2015» sestais posms. Dalību sacensībām šobrīd apstiprinājuši 57 pašmāju un ārvalstu dalībnieki – 47 dalībnieki «Standarta» klasē, 10 - «Brīvajā» klasē, tajā skaitā šā brīža ātrākie latviešu rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kā arī vairāki ārvalstu viesi - FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieki Andrēass Bakeruds un Tomass Heikinens, pasaules rallijkrosa čempionāta raidījumu vadītājs Endrū Kolijs un žurnāla «Autosport» rakstu autors Hels Ridžs.

Ieejas kartes iepriekšpārdošanā maksā 5 eiro, un tās iespējams iegādāties Jēkabpilī, «Viada» degvielas uzpildes stacijā, Vienības ielā 3 un Rīgā, «Ātruma Cilts» kartinga hallē, Sergeja Eizenšteina ielā 2. Iegādājoties ieejas karti «Viada» degvielas uzpildes stacijā Jēkabpilī, papildus tiks piešķirta arī «Viada» atlaižu karte, ar kuru būs iespēja iegādāties degvielu par īpaši izdevīgu cenu. Pasākuma dienā ieejas kartes cena – 7 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu