«Chelsea» oficiāli vienojas par Koštas iegādi (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta klubs Londonas «Chelsea» vienojies ar Spānijas spēcīgāko komandu Madrides «Atletico» par tās uzbrukuma līdera Djegu Koštas iegādi.

Kā pavēstījusi Londonas vienība, tā vienojusies ar «Atletico» komandu par Spānijas izlases uzbrucēja līgumā iekļautās izpirkuma summas maksāšanu.

Londonas vienībai par Koštas iegādi nāksies šķirties no apmēram 39 miljoniem eiro.

Aizvadītajā sezonā 25 gadus vecais Brazīlijā dzimušais Košta Spānijas čempionātā guva 27 vārtus, palīdzot «Atletico» klubam pirmo reizi kopš 1996.gada kļūt par valsts čempioniem. Tāpat Spānijas valstsvienības uzbrucējs izcēlās ar astoņiem vārtu guvumiem UEFA Čempionu līgā, palīdzot Madrides komandai sasniegt turnīra finālu, kurā gan pats savainojuma dēļ varēja nospēlēt vien astoņas minūtes.

Tieši pret «Chelsea» komandu «Atletico» cīnījās Čempionu līgas pusfinālā, ko izdevās pieveikt ar 3:1. Vienus no trim Madrides kluba vārtiem guva Košta.

Košta karjeru Eiropā sāka 2007.gadā, papildinot tieši «Atletico» rindas, taču divu gadu laikā viņš šajā vienībā neizvadīja nevienu maču, tiekot izīrēts citām komandām. Pēc tam viņš vienu sezonu nospēlēja Valjadolidas «Real», 36 spēlēs gūstot deviņus vārtus, bet 2010.gadā atgriezās «Atletico» sastāvā, pamazām kļūstot par kluba uzbrukuma līderi.

Tāpat Košta aizvadījis divas spēles Brazīlijas izlasē, taču pēcāk izvēlējās pārstāvēt Spānijas valstsvienību, kuras rindās startēja Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Brazīlijā, nespējot glābt pašreizējo čempioni no izstāšanās jau pēc grupu turnīra.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu