Nīderlandes futbola zvaigzne atzīstas simulēšanā (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes futbola izlases pussargs Arjens Robens pēc uzvaras pār Čīli un iekļūšanas Pasaules kausa izcīņas finālturnīra ceturtdaļfinālā atzinies apzinātā krišanā ar mērķi nopelnīt 11 metru soda sitienu.

Iepriekšējo sacensību fināliste Nīderlande Pasaules kausa izcīņas, kas norisinās Brazīlijā, astotdaļfināla spēlē svētdien dramatiskā cīņā ar rezultātu 2:1 guva uzvaru pār Meksikas futbola izlasi.

Uzvaru jau kompensācijas laikā ar strīdīgi piešķirtu 11 metru soda sitienu izrāva Klāss Jans Huntelārs. Mirkli pirms tam «pendeli» nopelnīja Robens, kurš šajā epizodē par tiesneša lēmuma pamatotību plaši neizteicās, tomēr atzinies, ka pirms tam spēles gaitā soda laukumā kritis apzināti.

«Soda laukumā tiku nogāzts jau pirmajā puslaikā. Nesaprotu, kāpēc jau tad netika piešķirts soda sitiens,» pēc mača pauda Robens, pēcāk piebilstot, ka pirms tam kādā citā epizodē soda laukumā kritis apzināti.

«Man ir jābūt godīgam. Vēlos atvainoties, jo pirmajā puslaikā reizi soda laukumā kritu apzināti. Spērienu pa kājām nebiju saņēmis. Man nepienāktos tā darīt.»

Vaicāts par tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu mača izskaņā, Robens savu rīcību neiztirzāja, vien izsakoties, ka futbolistam «ir jābūt gudram.»

Šajā epizodē pārkāpumu veikušais Meksikas izlases aizsargs Rafaels Markess izteicies, ka pēc mača Robens viņam atzinies, ka pamata 11 metru soda sitienam nebija. Savukārt Meksikas izlases galvenais treneris Migels Errera uzskata, ka Robens kritienā bija pietēlojis visās trijās līdzīgajās epizodēs mača gaitā.

«Tiesnesis mūs izslēdza no turnīra,» pauda Errera. «Arī viņam tagad pienāktos doties mājās.»

«Spēlētāji parādīja, ka līdz pat pēdējam brīdim viņi bija ticības un pārliecības pilni. Lielais mitrums nenāca mums par labu, taču fakts, ka spēles beigās izskatījāmies svaigāki, mums ir liels komplements,» izcēla Nīderlandes izlases galvenais treneris Luiss van Gāls.

Van Gālu īpaši slavējis nīderlandiešu futbolists Dirks Kujts, izsakoties, ka viņš ir pasaules labākais treneris taktisko risinājumu ziņā.

Tāpat pēc mača kļuvis zināms, ka vienā no spēles epizodēm kājas kaulu lauza Meksikas izlases aizsargs Ektors Moreno, kurš tagad vairākus mēnešus nevarēs palīdzēt Spānijas klubam Barselonas «Espanyol».

Nīderlandes izlase turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar vairākus pārsteigumus sagādājušo Kostariku.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu