Eihmanis pēc gada pārtraukuma triumfē Latvijas čempionātā golfā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par Latvijas amatieru golfa čempionāta uzvarētāju svētdien pēc gada pārtraukuma kļuvis Roberts Eihmanis.

Pēc pirmajām divām sacensību dienām Eihmanis par viena sitienu tiesu atpalika no pērnā gada čempiona Kārļa Brodera, tomēr svētdien viņu apsteidza par septiņiem sitieniem. Trīs dienu summā Eihmanis savāca 225 sitienus, bet Broders trīs apļus veica ar 231 sitienu.

Tikmēr bronzu ar 236 sitieniem izcīnīja Harijs Bariss.

Pērn Broders kļuva par pirmo pieckārtējo Latvijas čempionu vīriešu konkurencē.

Trīs dienas ilgušajās sacensībās piedalījās vairāk nekā 90 dalībnieki.

Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Visās līdzšinējās sacensībās kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Goda prezidents Vilnis Baltiņš.

Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa raksturojums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu