Iepazīsti naksnīgo Jelgavu skrienot

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, 11. jūlijā, tiks aizvadīts skriešanas seriāla Skrien Latvija ceturtais  posms – Jelgavas nakts pusmaratons. Šis skrējiens būs īpašs ar to, ka starts tiks dots vēlu vakarā. Izgaismotie Jelgavas ievērojamākie apskates objekti padarīs skrējienu neaizmirstamu un liks elpot vienā ritmā ar pilsētas naksnīgo enerģiju.

Skriet Jelgavā būs īsts baudījums gan pilsētas viesiem, gan pašiem jelgavniekiem, jo būs iespējams ne vien baudīt vasaras nakts burvību, bet arī apskatīt pilsētas skaistākās vietas skrienot. Piecu kilometru garais sacensību trases aplis vedīs pāri diviem tiltiem – būs jāšķērso Lielupes un Driksas tilti, bet uz startu dalībnieki varēs doties pāri Mītavas tiltam. Latviešu tautas ticējums vēsta, ka, dodoties pār kādu tiltu pirmo reizi, iedomātā vēlēšanās piepildās, tāpēc, ja iepriekš neesat devušies pāri šiem tiltiem, varbūt ir vērts pamēģināt. Tāpat trase vedīs garām Driksas promenādei un Sv. Trīsvienības baznīcas tornim, J.Lūša mājai, Jāņa un Pareizticīgo baznīcām, dažādiem parkiem un citām ievērojamām vietām. Trasē būs arī 8 atbalsta punkti, kuros skrējēji tiks uzmundrināti ar gaismas un skaņas efektiem. Viens no tiem atradīsies uz ūdens – tas būs kuģis Mītava Driksā, taču visefektīvākais objekts visā trasē būs Jelgavas pils pagalms, kas būs īpaši skrējienam sagatavots sadarbībā ar skaņas un gaismas tehnikas veikalu Discomania. Savukārt naksnīgais skrējiens noslēgsies finišā uz labiekārtotās Pasta salas.

«Ir dažāda veida skrējēji – vieniem patīk treniņi no rīta, citiem vakarā –, un varbūt tieši šis pusmaratons iezīmēs jaunus līderus un rezultātu tabulu sagriezīs kājām gaisā. Arī es kopā ar kolēģiem esmu nolēmis piedalīties, kā arī aicinu pieteikties citus, kuri to vēl nav izdarījuši. Sacensības ir lielisks veids, kā sevi izaicināt, pierādīt un vēlreiz atgādināt, cik liela nozīme ir rūpēm par savu veselību,» pusmaratona nozīmi skaidro Artis Bērziņš, BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs.

Uz Pasta salas atradīsies arī sacensību centrs. Šeit jau dienu pirms skrējiena, 10.jūlijā, no plkst. 12:00 līdz plkst. 21:00 pasākuma EXPO laikā varēs izņemt sacensību numurus. EXPO laikā darbosies arī SPORTLAND sporta preču tirdzniecība, kur par īpaši izdevīgām cenām varēs iegādāties skriešanas ekipējumu. Sacensību numurus būs iespējams izņemt arī pasākuma dienā, no plkst. 12:00 līdz pat pusstundai pirms sacensību startiem, kuri bērniem būs plkst. 20:00, bet pārējiem – plkst. 22:00.

Tomēr uz Jelgavu ir vērts doties jau agrāk, jo organizatori parūpējušies par īpašu kultūras programmu, kad plkst. 17:00 notiks Sievu nešanas čempionāts, bet plkst. 19:00 sāksies Inline hokeja turnīrs. Tāpat visa pasākuma laikā uz Pasta salas bez maksas varēs apskatīt smilšu skulptūras un atvēsināties pludmalē. Savukārt Jelgavas nakts pusmaratona noslēgumā dalībniekus un līdzjutējus izklaidēs uguns šovs, bet kulminācijā Pasta salas estrādē Dzelzs Vilka koncerts.

Jelgavas nakts pusmaratons šogad notiks jau otro reizi. Tas ir lielākais masu skrējiens Zemgalē un tiek organizēts ar mērķi popularizēt veselīgu dzīvesveidu un kustību prieku Latvijas iedzīvotāju vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu