Svarcēlājam Suharevam Latvijas rekords un piektā vieta PČ junioriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas jaunais svarcēlājs Ritvars Suharevs svētdien izcīnīja piekto vietu Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem, vienlaicīgi uzstādot jaunu valsts rekordu savā svara kategorijā.

Svara kategorijā līdz 62 kilogramiem Suharevs raušanā pēc trim sekmīgiem mēģinājumiem spēja pieveikt 120 kilogramus smagu stieni, kas tobrīd ļāva ieņemt ceturto vietu. Savukārt grūšanā Latvijas pārstāvis spēja pievārēt 145 kilogramus, kas bija piektais labākais rezultāts.

Summā ar paceltiem 265 kilogramiem 15 gadus vecais Suharevs, startējot starp gados vecākiem konkurentiem, bija piektais, bet par pasaules junioru čempionu pārliecinoši kļuva kolumbietis Luiss Moskera, kuram summā pacelti 302 kilogrami.

Raušanā, grūšanā un summā paceltie kilogrami ir jauns Latvijas rekords svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, kas piederēja Vladimiram Morozovam kopš 2000.gada.

Jau vēstīts, ka sestdien pasaules čempionātā junioriem ceturto vietu izcīnīja talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha, uzstādot arī Latvijas pieaugušo rekordu.

Summā sacensību trešā gados jaunākā dalībniece iekrāja 163 kilogramus, kas deva ceturto vietu un tikai par kilogramu atpalika no trešās labākās summas, toties ir jauns Latvijas rekords pieaugušajiem.

Koha un Suharevs aprīlī kļuva par Eiropas čempioniem jauniešu konkurencē. Pērn Koha pārliecinoši kļuva par Eiropas čempioni U-15 vecuma grupā, bet pēc tam tika pie bronzas Eiropas U-20 čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu