Sākas Latvijas Jaunatnes olimpiāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 3. līdz 5. jūlijam Valmierā un Cēsīs norisinās Latvijas Jaunatnes olimpiāde. Dalībai olimpiādē šogad akreditēti 2637 sportisti no 83 pašvaldībām, TVNET informēja Valmieras kultūras centrs.

Olimpiāde tiks atklāta ar delegāciju gājienu, kas sāksies 3. jūlijā plkst.20.00 pie Valmieras Kultūras centra. Gājiena dalībnieki dosies uz Valmieras estrādi, kur norisināsies olimpiādes atklāšanas ceremonija. Atklāšanas ceremonijas laikā tiks akcentēts, ka Valmiera un Cēsis ir pasaules līmeņa sportistu kalve. Klātesošos uzrunās jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs. Pasākumu vadīs Valmieras Drāmas teātra aktieri Ieva Puķe un Mārtiņš Meiers. Ikvienu klātesošo ar muzikālu sveicienu priecēs grupa «Astro’n’out». Valmierieši un pilsētas viesi aicināti apmeklēt olimpiādes atklāšanas ceremoniju, kā arī atbalstīt sportistus sacensībās.

Divkārtējais Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs olimpiādes dalībniekiem novēl neapstāties pie sasniegtā. Māris Štrombergs: «Esmu gandarīts, ka šogad Latvijas labākie jaunie sportisti pulcēsies Latvijas BMX galvaspilsētā – Valmierā. Olimpiāde ir nozīmīgas sacensības katra jaunā sportista karjerā, jo uzvara šajās sacensībās apliecina sportista gatavību iekarot ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pat pasaules līmeņa sacensību virsotnes. Man bieži jautā: «Kas ir Tava panākumu atslēga?» Esmu pārliecināts, ka sportisko sasniegumu pamatā ir smags un neatlaidīgs darbs, sportista talants un ticība saviem spēkiem, kā arī nodarbošanās ar to, kas pašam sagādā prieku. Novēlu, lai Olimpiādē iegūtās medaļas ir tikai sākums vēl lielākām uzvarām nākotnē. Ātrāk, augstāk, spēcīgāk!».

Olimpiādē kopumā tiks izcīnīti 236 medaļu komplekti 26 sporta veidos, kā arī florbolā, kas šogad izvēlēts kā papildu sporta veids. Pirmais medaļu komplekts tika pasniegts 2. jūlijā, kad Vidzemes Olimpiskajā centrā norisinājās mākslas vingrošanas sacensības. Zelta medaļu mākslas vingrošanā izcīnīja Jekaterina Sidorova (Rīga), sudrabu - Veronika Gruzdeva (Ogres novads), bronzu - Marija Pleskačova (Babītes novads).

Olimpiādes pirmajā dienā, 3. jūlijā, Valmierā norisināsies sacensības pludmales volejbolā, mākslas vingrošanā, badmintonā, handbolā, futbolā, boksā, volejbolā, svarcelšanā un peldēšanā. Cēsīs notiks sacensības tenisā, basketbolā, galda tenisā, cīņā un šosejas riteņbraukšanā, savukārt Burtnieku novadā – golfā, burāšanā un BMX riteņbraukšanā, bet Kocēnu novadā – triatlonā un regbijā. Limbažu novadā norisināsies sacensības smaiļošanā un kanoe, Jūrmalā – airēšanā, bet Līgatnes novadā – florbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu