Dzierkals: Nākotnē vēlos būt stabils NHL spēlētājs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Katrs jaunais hokejists ir priecīgs, ja viņu izvēlas Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, bet latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals ir apņēmības pilns kļūt par stabilu spēlētāju pasaules spēcīgākajā līgā.

(Pievienota trešā rindkopa.)

Dzierkalu sestdien notikušajā NHL draftā trešajā kārtā ar kopējo 68. numuru aizrunāja Toronto «Maple Leafs» vienība. Tāpat draftā Sanhosē «Sharks» izvēlējās divus citus latviešu uzbrucējus Kārli Čuksti un Rūdolfu Balceru.

Tikmēr otrdien Dzierkals Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju drafta ceremonijā tika izraudzīts ar 22. numuru. Viņu izvēlējās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) klubs Ruinas-Norandas «Huskies».

«Zināju, ka kaut kāda interese ir, un domāju, ka mani izvēlēsies kādā no pēdējām kārtām, jo sezonas gaitā drafta sarakstos nebiju parādījies,» atcerējās Dzierkals. «Īpaši necerēju uz neko, bet labi, ka tā. Domāju, katrs hokejists būtu priecīgs, ja viņu paņemtu kāds no NHL klubiem.»

Kā stāstīja Dzierkals, viņš jau 6.jūlijā dosies uz Toronto, kur pavadīs nedēļu, piedaloties «Maple Leafs» komandas attīstības nometnē. «Par tālākiem plāniem skaidrība būs tuvākajās dienās.»

«Spēlēt NHL ir visu hokejistu dzīves mērķis. Visi vienmēr tiecas uz turieni, bet ne visiem tiek dota iespēja. Uzskatu, ka līdz tam vēl priekšā ir ļoti garš un smags ceļš,» stāstīja uzbrucējs.

«Vēlētos nevis tikai uzspēlēt kādu spēli NHL, bet būt stabils spēlētājs un spēkoties ar pasaulē labākajiem hokejistiem.»

Pašlaik 18 gadus vecais Dzierkals iepriekšējo sezonu noslēdza Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā «Rīga», 32 maču laikā izceļoties ar desmit vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Dzierkals «Rīgai» pievienojās sezonas gaitā, izdarot to ar nelielu skandālu. Hokejists sezonu sāka Latvijas virslīgas komandā «Ogre»/«Sāga 97», bet pagājušā gada novembra sākumā pārgāja uz rīdzinieku vienību, ātri vien kļūstot par tās līderi. Tiesa, abi klubi savā starpā ilgi nevarēja vienoties par pāreju, kā rezultātā Latvijas Hokeja federācija (LHF) Dzierkala pievienošanos «Rīgai» vērtēja kā nelikumīgu. Vēlāk spēlētāja pievienošanās MHL komandai gan tika nokārtota oficiāli.

Jaunais uzbrucējs bija Latvijas U-18 izlases līderis pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, sešos mačos pamanoties tikt pie trim vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Dzierkals kļuvis par astoto visaugstāk šajā līgā draftēto latvieti. Kopumā NHL nu ir draftēti 34 Latvijas hokejisti. Savukārt pēdējo četru gadu laikā NHL draftā izraudzīti jau astoņi Latvijas hokejisti.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

«Maple Leafs» ir viena no pēdējo gadu nesekmīgākajām NHL komandām, pēdējo desmit sezonu laikā izslēgšanas spēles sasniedzot tikai vienreiz. Arī šogad klubs otro sezonu pēc kārtas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

Maijā par «Maple Leafs» galveno treneri kļuva titulētais kanādiešu speciālists Maiks Bebkoks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu