Sirmacis/Kulšs apsteidz igauņus rallijā Rakverē (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

Sestdien Rakverē, Igaunijā finišēja autorallijs «Viru Ralli 2014», kurš bija arī Latvijas rallija čempionāta ceturtais posms.

Savu perfekto šī gada statistiku turpināja ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, izcīnot maksimālo punktu skaitu Latvijas čempionāta ieskaitē R2 klasē un esot ātrākā no visām vienas ass piedziņas ekipāžām, informēja «LMT Autosporta Akadēmijas» mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Nagle.

Pēc pirmās sacīkšu dienas «LMT Autosporta Akadēmijas» ekipāžas Sirmacis/Kulšs un Kristaps Feldmanis/Andris Velme noslēdza labāko sešinieku R2 klasē, bet jau ar pirmajiem otrās dienas ātrumposmiem savus rezultātus uzlaboja, un pēc 7.posma pat izvirzījās divvadībā - R.Sirmacis pirmais, K.Feldmanis otrais. Sacīkšu turpinājumā Sirmacis arvien palielināja savu pārsvaru pār sekotājiem, savukārt Feldmaņa automašīnu piemeklēja tehnisks defekts, kas finišā liedza ierindoties augstāk par 4.vietu R2 klasē.

Jāatzīmē, ka šī ir pirmā reize pēdējo gandrīz 10 gadu laikā, kad Igaunijas rallijā no visām vienas ass piedziņas automašīnām ātrākā ir Latvijas ekipāža. Turklāt tas paveikts sīvā konkurencē - no 57 startējušajām vienas ass piedziņas ekipāžām finišu sasniedza 35.

«Interesants, bet grūts rallijs,» sacensības komentē Ralfs Sirmacis. «Šo dienu uzsāku ar domu pacīnīties ar vadošajiem Igaunijas R2 sportistiem. Mēģināju braukt maksimāli ātri - vienīgais izņēmums bija 7.ātrumposms, kurā saudzējām mašīnu. Labi notestējām arī DMACK riepas - sapratu, kā tās uzvedas, un Polijas WRC posmā nekādu pārsteigumu nebūs. Ļoti priecē rezultāts finišā - pirmo reizi karjerā Igaunijā esam ātrākie no visām vienas ass piedziņas automašīnām. Arī kopvērtējumā izcīnījām maksimālo punktu skaitu - finišējām pirmie R2 klasē, kā arī izcīnījām divus punktus par uzvaru pēdējā Power Stage ātrumposmā. Ļoti labs rezultāts!»

K.Feldmanis ar savu sniegumu nebija apmierināts: «Dienu uzsākām labā tempā, un jutos ļoti labi. Tomēr tad sākās problēmas ar automašīnas elektroniku, kas izsita no ritma. Pēdējos četrus ātrumposmus pieļāvu daudz kļūdās un pat piedzīvoju avāriju. Par laimi, pēc tās spējām sacensības turpināt, lai arī pazaudēju 3.vietu R2 klasē. Rallijs bija ļoti labs pieredzei. Saprotu, ka jāpiestrādā pie psiholoģiskās sagatavotības - nedrīkst būt tā, ka mašīnas defekts atstāj tik lielu iespaidu uz braukšanu. Ar ceturto vietu apmierināts neesmu, jo bija reālas iespējas finišēt otrajiem. Nākamajā rallijā jāparāda stabilāks sniegums!»

Nākamās sacensības «LMT Autosporta Akadēmijai» plānotas pēc divām nedēļām Polijā, kur risināsies pasaules autorallija čempionāta posms. Trīs nedēļas vēlāk - no 17.līdz 19.jūnijam - Kristaps Feldmanis/Andris Velme startēs Eiropas rallija čempionāta posmā Igaunijā, bet nākamais Latvijas čempionāta posms risināsies augusta otrajā nedēļas nogalē, kad abas «LMT Autosporta Akadēmijas» ekipāžas startēs sacensībās «300 Lakes Rally» Lietuvas pilsētā Zarasai.

Vairāk informācijas par «LMT Autosporta Akadēmiju» meklējiet mājas lapā www.autoakademija.lv. Tāpat aicinām sekot «LMT Autosporta Akadēmijai» arī sociālajos tīklos - Twitter kontā @Auto_Akademija, Instagram Auto_Akademija, facebook.com/AutosportaAkademija un youtube.com/user/OkartesAutoAkademija.

«LMT Autosporta Akadēmijas» ģenerālsponsors ir «Latvijas Mobilais Telefons». Projektu atbalsta arī «If Apdrošināšana» un «Samsung». Sporta riepas piegādā «Pirelli». Sporta mašīnas ar eļļu un smērvielām apgādā «Motul». Tehnisko atbalstu nodrošina «AMP Motorsport» un «Chiptuning.lv». Fiziskās sagatavotības treniņus sportisti veic «Vingruma Klubā». PR atbalstu un mediju apmācības nodrošina «Baltijas Komunikāciju Centrs». Mediju sadarbības partneri - «Go4Speed» un «Ātruma Cilts».

«Viru Ralli» rezultāti R2 klasē

1. R.Sirmacis/M.Kulšs (LMT Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta) 1.12:22.20

2. K.Kelement/T.Kasesalu (Igaunija, Citroen C2) +48.10

3. R.Uustlund/I.Kuusk (Igaunija, Ford Fiesta) +1:18.20

4. K.Feldmanis/A.Velme (LMT Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta) +1:32.20

5. G.Lielkājis/V.Miķelsons (Latvija, Ford Fiesta) +3:19.20

6. G.Kruuda/K.Jarveoja (Latvija, Ford Fiesta) +4:24.70

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu