Van Pērsijs: Šis visai mūsu valstij bija neticams vakars

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes futbola izlases uzbrucējs Robins van Pērijs pēc komandas graujošās uzvaras pār pašreizējiem pasaules čempioniem spāņiem mudinājis izlasi saglabāt koncentrēšanos un neatslābt.

Pasaules kausa izcīņā piektdien par pārsteigumu parūpējās Nīderlandes izlase, kas 2010.gada finālturnīra fināla atkārtojumā ar 5:1 sagrāva šī brīža kausa īpašnieci Spāniju. Divus no komandas vārtiem guva van Pērsijs.

«Esam uzvarējuši pēdējo sešu gadu planētas labāko komandu. Raugoties uz to, kādā veidā to panācām un cik ļoti gribējām uzvarēt, šis panākums mums ir milzu kompliments,» paudis van Pērsijs. «Mums šis brīdis ir jāizbauda un jātver katrs panākuma mirklis, taču uzreiz pēc tam ir jākoncentrējas nākamajam mačam pret Austrāliju. Šis visai mūsu valstij bija neticams vakars, taču tas dod vien trīs punktus.»

«Visu šo jau esmu pieredzējis. Ar izlasi šis man ir jau piektais turnīrs, tāpēc nevēlos pārlieku sapriecāties, jo šī bija tikai pirmā spēle,» izcēla uzbrucējs. «Mums ir jāprogresē un jāturas kopā.»

Spānijas izlasei šī bija smagākā sakāve Pasaules kausa mačos un pārliecinošākais zaudējums oficiālās spēlēs kopš 1963.gada, kad tā ar 2:6 piekāpās Skotijai.

«Tas nebija tas, ko cilvēki gaidīja no pirmās turnīra spēles. Biju gaidījis, ka gūsim izteiksmīgus vārtus, taču to daudzums mani pārsteidz,» izteicās Nīderlandes izlases galvenais treneris Luiss van Gāls. «Tam visam pamatā ir mūsu stratēģija un spēlētāju vēlme gūt vārtus ar pārliecību. Šis rezultāts mums dod pārliecību, taču es turpinājumā sagaidu labāku sniegumu.»

Spānijas medijos šis zaudējums nodēvēts par katastrofu un apkaunojumu.

«Mēs nepratām noreaģēt uz van Pērsija pirmajiem vārtiem. Viņus pārņēma eiforija, kas noveda pie mūsu sagraušanas,» izteicās Spānijas valstsvienības galvenais treneris Visente del Boske. «Šis nav īstais brīdis, lai rādītu ar pirkstiem un kādu vainotu. Pie vainas esam mēs visi. Mums jāatrod risinājumi un jāuzvar nākamajās divās spēlēs, taču mūsu vājās aizsardzības izskaidrošanai nevaru atrast vārdus.»

«Šis ir viens no manas karjeras smagākajiem zaudējumiem,» izcēla 34 gadus vecais Spānijas izlases pussargs Ksavi Ernandess. «Otrajā puslaikā visu darījām ačgārni. Tā bija sagrāve.»

Citā B apakšgrupas pirmās kārtas spēlē piektdien Čīle ar 3:1 uzvarēja Austrāliju.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

Valstsvienības sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām izlasēm katrā. Visas turnīra dalībnieces aizvadīs trīs grupas spēles. Tālāk katras grupas divas labākās komandas turpinās cīņu izslēgšanas fāzē, kur sākotnēji nonāks 16 valstis, sadaloties astoņos pāros. Turpinājumā katrā izslēgšanās kārtā izlašu skaits saruks uz pusi, līdz finālā iekļūs divas spēcīgākās turnīra dalībnieces.

Pirms četriem gadiem DĀR čempionu titulu izcīnīja Spānija, kas finālā ar 1:0 papildlaikā uzvarēja Nīderlandi. Savukārt trešo vietu otrajā turnīrā pēc kārtas izcīnīja Vācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu