Lipmans: Šuplers izrādīja interesi kļūt par Latvijas izlases treneri (21)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Darbam ar Latvijas hokeja izlasi tiek meklēts treneris, kurš paralēli nebūs aizņemts darbā ar kādu klubu, laikrakstam «Diena» uzsvēris Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Lipmans apstiprinājis, ka viens no kandidātiem uz Latvijas izlases vadīšanu ir kādreiz Rīgas «Dinamo» komandu trenējušais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, tomēr pilnvērtīgas sarunas par iespējamu līguma noslēgšanu ar viņu nav sāktas.

«Jā, man tiešām Rīgā bija viena īsa tikšanās ar Šupleru, bet vairāk senas draudzības vārdā, un izlases tēmu mēs skārām tikai pastarpināti. Neslēpšu, ka viņš izrādīja interesi. Pat izteicās, ka trenera karjeras beigu posmā gribētu parādīt maksimumu, uz ko ir spējīgs,» paudis Lipmans.

Kā zināms, pagājušajā mēnesī Minskā aizvadītajā pasaules čempionātā Latvijas izlase, neskatoties uz uzvaru spēlēs ar spēcīgajām Somijas un ASV valstsvienībām, ierindojās 11.vietā. Jau iepriekš bija zināms, ka šis būs kanādieša Teda Nolana pēdējais turnīrs pie Latvijas vienības stūres, ko viņš pārņēma 2011.gadā.

«Ar to mēs rēķināmies, ka brīvajam trenerim būs jāmaksā alga visu gadu, lai gan nopietns darbs viņam būs tikai pavasarī, kad izlase gatavosies un spēlēs pasaules čempionātā. Lai cik izcils treneris nebūtu, praksē tomēr ir pierādījies, ka sekmīgi apvienot abus amatus nav iespējams,» nākamo izlases vadītāju iezīmēja Lipmans. Tieši aizņemtība klubā bija formālais iemesls līguma nepagarināšanai ar Nolanu.

Iepriekš Lipmans bija pieļāvis iespēju, ka arī nākamais Latvijas izlases galvenais treneris būs no Ziemeļamerikas, tomēr pašlaik sliecas Eiropas speciālista virzienā. «Varianti ir, tāpēc es domāju, ka viss būs kārtībā.»

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu