Smukulis, Saramotins un citi labākie Dobeles pusē sāks Latvijas čempionātu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Piektdien, 26. jūnijā, ar individuālā brauciena sacensībām Dobeles novada Zebrenē sāksies trīs dienu garais Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Individuālajā braucienā elites vīriešu grupā galvenā intriga par uzvarētāju solās būt starp pēdējo gadu valsts čempionu Gati Smukuli un Alekseju Saramotinu. Tikmēr dāmām galvenās favorītes būs UCI kategorijas velobraucienos startējošās - Dana Rožlapa un Lija Laizāne.

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā pēc septiņu gadu pārtraukuma atgriežas Dobeles novadā. Trīs dienu garumā dažādās vecuma grupās par valsts čempiona tituliem sacentīsies ap 200 sportistiem. Sacensības norisināsies individuālajā un grupas braucienā.

Čempionāta pirmajā dienā Dobeles novada Zebrenē norisināsies individuālā brauciena sacensības. Pulksten 11:30 kā pirmie Latvijas čempionātu atklās U23 un elites vīru grupu braucēji, kuriem priekšā vairāk nekā 35 kilometru gara distance. Pēc tam trasē dosies sievietes, juniori, seniori, juniores, jaunieši, jaunietes un seniores.

Elites konkurencē galvenie favorīti būs abi mūsu profesionāļi – Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins. Smukulis ir pēdējo gadu Latvijas čempions, kamēr Saramotins daudzkārtējs valsts čempions grupas braucienā. Pērn, kad Latvijas čempionāts šajā disciplīnā norisinājās Raunā, smiltenieša pārsvars pār rīdzinieku Saramotinu bija vien trīs sekundes. Abi sekmīgi nesen kā nostartēja Eiropas spēlēs, kur Smukulim septītā vieta individuālajā braucienā un 15. pozīcija grupas braucienā, kamēr 33 gadus vecais «IAM Cycling» komandas riteņbraucējs Saramotins bija septītais grupas braucienā. Traumas dēļ Zebrenē neredzēsim šī gada ASV čempionu komandu braucienā Andžu Flaksi. Dunalkā riteņbraucēja gaitas uzsākušais sportists pērn finišēja trešais un arī šogad bija galvenais pretendents, lai iesaistītos cīņā starp Smukuli un Saramotinu. Favorītu pulkā par iekļūšanu labāko trijniekā jāmin arī esošais Latvijas čempions grupas braucienā Andris Vosekalns, kā arī viņa komandas biedrs no «Rietumu – Delfin» vienības Armands Bēcis.

Aizraujošas un spraigas cīņas individuālajā distancē, kur sportisti cits aiz cita startēs ar vienas minūtes intervālu, gaidāmas arī citās grupās. Sieviešu elitē Danai Rožlapai nopietnu pretestību solās izrādīt mūsu profesionālā riteņbraucēja Lija Laizāne. Dana cienīgi aizvadīja Eiropas spēles, kur individuālajā braucienā bija 12. Tikmēr Lijai 21. rezultāts aizvadītajā nedēļā notiekošajā UCI kategorijas individuālajā braucienā Slovēnijā. U23 konkurencē vīriem savu pērn izcīnīto čempiona titulu centīsies aizstāvēt Krists Neilands.

Sestdien, 27. jūnijā, Kroņaucē pulksten 11:00 notiks Latvijas čempionāts grupas braucienā sievietēm, juniorēm un jauniešiem.

Tikmēr kulminācija gaidāma svētdien, kad pulksten 11:00 Dobeles centrā startēs grupas brauciens elites un senioru grupām. Trase vedīs pa 29 kilometru garo apli, kuru, atkarībā no vecuma grupas, sportisti veiks no vienas līdz septiņām reizēm. Līdzjutējiem būs iespēja sekot līdzi notikumiem trasē uz vietas Dobelē, vai arī teksta tiešraidē portālā «Delfi». Norisināsies līdzjutēju konkursi, bērnu aktivitātes, kultūras programma. Oficiālais čempionāta partneris – «Optibet sporta bārs» - aicinās līdzjutējus uz vietas prognozēt uzvarētāju elites grupā. Veiksmīgākais prognozētājs saņems 100 EUR un dāvanu kartes no sporta bāra «Optibet».

Latvijas čempionātu šosejas riteņbraukšanā rīko Latvijas Riteņbraukšanas federācija un Dobeles novada dome.

Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā programma:

26.06.,11:30, Zebrene, Individuālais brauciens (Elite, U23 Juniori, Jaunieši, Seniori)

27.06., 11:00, Kroņauce, Grupas brauciens (Elites sievietes, Juniori, Jaunieši

28.06., 11:00, Dobele, Grupas brauciens (Elites vīrieši, U23, Seniori)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu