Mercedes vadītājs: Vienas komandas dominance nav vēlama

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vienas komandas dominance Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā nenāk tam par labu, uzskata «Mercedes» vienības vadītājs Toto Volfs.

Pērn «Mercedes» piloti Niko Rosbergs un Lūiss Hamiltons neuzvarēja tikai trīs no 18 posmiem, bet šosezon astoņos aizvadītajos posmos komandai septiņi panākumu.

«Protams, vienas komandas dominance ilgākā laika periodā nāk tikai par sliktu. Esam redzējuši to divtūkstošo gadu sākumā, kad sešus gadus dominēja «Ferarri«. Tāpat arī «Red Bull» bija pārāka četrus gadus pēc kārtas. Šis mums ir otrais gads. Viennozīmīgi, tas nav īpaši labi priekš skatītājiem,» stāstīja Volfs.

Pasaules čempionāta līderis ar 169 punktiem ir Hamiltons, bet desmit punktus no brita atpaliek Rosbergs, kamēr «Ferrari» pilotam Sebastjanam Fetelam 120 izcīnīti punkti.

Savukārt komandu kopvērtējumā «Mercedes» ar 328 punktiem ir pārliecinoša līdere, kamēr «Ferrari» izcīnījuši 192 punktus.

Kā zināms, marta sākumā «Red Bull» draudēja ar čempionāta pamešanu, ja vien netiks līdzsvaroti spēku samēri starp komandām.

«Nav tā, ka mēs uzvaram un viss pārējais ir vienalga. Nav labi, ka viena komanda nepārtraukti un paredzami uzvar. Mums visiem ir jāsanāk kopā un jāizlemj, kā uzlabot situāciju,» situāciju komentē Volfs.

Zīmīgi, ka martā čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstouns pauda atbalstu «Red Bull» izteikumiem, tomēr noraidīja iespēju, ka vienība varētu atstāt sacensības.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu