Kapello saglabājis Krievijas izlases galvenā trenera amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Itāļu futbola speciālists Fabio Kapello vismaz uz laiku saglabājis Krievijas izlases galvenā trenera amatu.

Trešdien notikušajā Krievijas Futbola savienības (RFS) valdes sēdē tika lemts, ka Kapello darbs ar valstsvienību ir jāturpina. Tiesa, lai speciālists tiktu atbrīvots no savu pienākumu izpildes, jāsavāc 21,4 miljonus eiro liela naudas summa, ko RFS samaksātu itālim kā kompensāciju par līguma laušanu.

Kā vēsta vietējiem mediji, Krievijas futbola vadībai šobrīd neesot tādi līdzekļi, tomēr netiek izslēgts, ka abas puses var rast kopsaucēju par mazāku kompensāciju. Tiesa, Kapello neesot ar mieru šo summu pamatīgi apcirpt, taču jaunumi ap speciālista nākotni varētu būt jūlijā, kad RFS valde atkal pārspriedīs izlases galvenā trenera jautājumu.

Iepriekš Krievijas futbola līdzjutēji veica kampaņu, kurā vēlas savākt finansiālos līdzekļus, lai Kapello tiktu atbrīvots no izlases galvenā trenera amata.

Kā ziņots, Kapello pērn parakstīja jaunu līgumu ar RFS līdz pat 2018.gada pasaules kausam, kas notiks turpat Krievijā.

Itāļu speciālists ir visapmaksātākais futbola treneris pasaulē, kura alga ir apmēram septiņi miljoni eiro.

Kā zināms, jūnija sākumā no RFS prezidenta amata piespiedu kārtā atkāpās Nikolajs Tolstihs.

Krievijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās sešās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras un divreiz cīnījusies neizšķirti, bet divas reizes piedzīvoja neveiksmes. Tādējādi ar izcīnītajiem astoņiem punktiem Krievija ieņem vien trešo vietu G apakšgrupā, atrodoties aiz Austrijas un Zviedrijas komandām.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu