Leģendārais «Spartak» nepiedalīsies KHL čempionātā (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nākamās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā nepiedalīsies Maskavas «Spartak» komanda, vēsta Krievijas mediji.

Finansiālās grūtībās nonākušais klubs nav spējis piesaistīt sponsorus, tādēļ nācies atsaukt dalību 2014./2015. gada KHL čempionātā.

Finansiālas grūtības klubu piemeklēja pērnajā decembrī, kad tās galvenajam atbalstītājam «Investbank» tika atsaukta licence. Klubs ar lielām grūtībām un līgas piešķirtajiem līdzekļiem spēja sezonu noslēgt, vēlāk gan atsakoties no dalības Cerības kausā, kur cīnās Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušās komandas.

Tikmēr līgas vadība informē, ka galīgais nākamās sezonas turnīra dalībnieku sastāvs tiks publiskots tuvākajās dienās. KHL paziņojumā arī izcelts, ka «Spartak» klubs finansiālās garantijas savai nākotnei nav sniedzis.

Pēc sezonas klubs aktīvi meklēja sev jaunus atbalstītājus, tomēr nopietnu finansējumu tam izdevās atrast vien savas jaunatnes vienības uzturēšanai.

Tāpat pēc sezonas klubs ar atklātu vēstuli vērsās pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, lūdzot pēc palīdzības un atklājot, ka komanda nonākusi vairāk nekā 200 miljonu rubļu (četru miljonu eiro) lielos parādos.

Aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemtas Krievijas komanda Toljati «Lada» un jaundibinātais Soču klubs, kura nosaukums plānots Krasnodaras «Sočinskije leopardi», kā arī Somijas vienība Helsinku «Jokerit».

Politisku apsvērumu dēļ neskaidra ir latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas vienības Doņeckas «Donbass» dalība nākamās sezonas čempionātā, bet aiznākamajā sezonā KHL varētu pievienoties Norvēģijas komanda Oslo «Valerenga».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu