Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā piedalīsies visi pašmāju spēcīgākie sportisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnis Melderis

Pēc septiņu gadu pārtraukuma šā gada pašmāju prestižākās šosejas riteņbraukšanas sacensības – Latvijas čempionāts – atgriezīsies Dobelē. No 26. līdz 28. jūnijam par valsts čempiona tituliem dažādās vecuma grupās cīnīsies vairāk nekā 200 dalībnieku. Pēc daudzu gadu pārtraukuma norisināsies arī grupas brauciena sacensības sievietēm, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses daļa.

Jūnija beigas ir laiks, kad teju visās Eiropas valstīs norisinās valstu čempionāti šosejas riteņbraukšanā. Tajos riteņbraucēji cīnās gan par UCI punktiem, gan arī čempiona kreklu. Grupas un individuālā brauciena uzvarētāji veselu gadu savu komandas sastāvā varēs startēt valsts karoga krāsu formas tērpā.

Pērn par valsts čempionu grupas braucienā kļuva «Rietumu – Delfin» sportists Andris Vosekalns, bet individuālajā braucienā nepārspēts palika «Katusha» vienības riteņbraucējs Gatis Smukulis.

Pēc septiņiem gadiem Smiltenē Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā šogad atgriezīsies Zemgales līdzenuma ieskautajā Dobeles novadā. Dobele vēsturiski ir bijis viens no Latvijas šosejas riteņbraukšanas centriem. Tur ik gadu notiek gan vietējā, gan arī starptautiska mēroga jaunatnes riteņbraukšanas sacensības. Dobeles sporta skolas bijušie audzēkņi arī guvuši daudz starptautisku panākumu. Šobrīd Latvijas kontinentālās komandas pārstāv divi šīs pilsētas sportisti – Emīls Liepiņš un Māris Bogdanovičs.

Latvijas čempionāts sāksies 26. jūnijā, kad teju 200 dalībnieki dažādās vecuma grupās sacentīsies individuālajā braucienā pa Dobeles – Jaunbērzes šoseju. Starta un finiša vieta gaidāma Bērzes ielā. Pirmie pulksten 11:30 sacensības sāks U23 un elites grupas vīrieši, kuriem jāveic 35 kilometru gara distance. Turpinājumā arī sekos aizraujošās sacensības elites sievietēm, junioriem, juniorēm, senioriem, seniorēm, jauniešiem un jaunietēm.

Elites vīriešu grupā galvenie pretendenti uz uzvaru individuālajā startā būs pēdējo gadu čempions šajā disciplīnā Gatis Smukulis, kā arī Aleksejs Saramotins un Andžs Flaksis. U23 grupā pērn iegūto čempiona titulu aizstāvēt centīsies Krists Neilands, kamēr sieviešu elitē aizraujošs duelis gaidāms starp Danu Rožlapu un Liju Laizāni.

Sestdien, 27. jūnijā, visi riteņbraukšanas līdzjutēji aicināti uz Kroņauci, kur grupas braucienā sacentīsies sieviešu, junioru, vīru, kā arī jauniešu konkurenču sportisti. Sievietēm un junioriem priekšā 125,3 kilometru gara distance, kas sadalīta septiņos apļos. Tikmēr jauniešiem un jaunietēm būs jāveic 71,6 kilometri. Jauniešu starts gaidāms pulksten 11:00, bet sievietes un juniori cīņu par čempiona titulu iesāks 13:30. Starta un finiša zona būs pie agrofirmas «Tērvete» kantora.

Latvijas čempionāta kulminācija gaidāma svētdien Dobeles pilsētas centrā – vēsturiskajā tirgus laukumā. Pulksten 11:00 tiks dots starts 196,7 kilometru garajam grupas braucienam vīriešu elites un U23 vecuma sportistiem. Kopumā sportisti veiks septiņus apļus. Viena apļa garums būs 29,6 kilometri. Ik pēc 35 – 40 minūtēm riteņbraucēji šķērsos starta un finiša zonu Dobelē, ļaujot arī līdzjutējiem sekot līdzi notikumiem trasē. Dažas minūtes pēc lielā starta Latvijas čempionāta medaļas dalīs arī senioru grupu braucēji, kuriem atkarībā no vecuma grupas būs jāveic viens vai divi apļi. Finišs dienas galvenajam braucienam gaidāms pēc pulksten 15:00.

Galvenie favorīti cīņā par uzvaru grupas braucienā Dobelē būs daudzkārtējais Latvijas čempions Aleksejs Saramotins, kā arī Toms Skujiņš, Gatis Smukulis, Andžs Flaksis, Andris Smirnovs, Jānis Dakteris, Emīls Liepiņš un citi.

28. jūnijā sacensību laikā notiks arī dažādas aktivitātes līdzjutējiem. Klātesošos izklaidēs kultūras programma, bērni varēs piedalīties aizraujošajos veiklības braucienos, saņemot gardo «Baltias» produkciju Tikmēr ikviens pieaugušais līdzjutējs tiks aicināts piedalīties «Optibet» sporta bāra prognožu spēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu