Jaunups: Mazuram ir piedāvājumi no ārzemju klubiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušajam Latvijas čempiones basketbolā «VEF Rīga» kluba galvenajam trenerim ir sadarbības piedāvājumi no ārzemju komandām, aģentūrai LETA atklāja vienības padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Otrdien «VEF Rīga» pārtrauca sadarbību ar Mazuru, bet viņa vietu pie komandas stūres ieņems spānis Karloss Frade.

«Lēmums pārtraukt sadarbību bija abpusējs. Mazuram ir piedāvājumi no citiem klubiem, tajā skaitā no ārzemju. Tikmēr mēs vēlējāmies pēc iespējas ātrāk tikt skaidrībā ar nākamo sezonu un, izvērtējot situāciju, nonācām pie kopīga lēmuma. Nekāda konflikta ar treneri nav, jo sezona bija labi aizvadīta,» teica Jaunups.

Tikmēr treneru asistentu kolektīvs čempionvienībā paliks nemainīgs - palīgi joprojām būs Jānis Gailītis un Jevgēnijs Kosuškins.

Pagājušā sezona Mazuram bija pirmā pie «VEF Rīga» stūres. Lai gan klubam neizdevās sasniegt VTB Vienotās līgas un Eiropas kausa izslēgšanas spēles, tas «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā pārspēja «Ventspili» un kļuva par Latvijas čempionu.

«Mazurs «VEF Rīga» strādāja kopš kluba atjaunošanas 2007.gada maijā, attīstījās kopā ar klubu un nu ir izaudzis par konkurētspējīgu treneri, piesaistot arī ārvalstu klubu interesi. Mēs ticam spožai Mazura karjerai, novēlam panākumus un leposimies ar tiem,» teicis «VEF Rīga» kluba valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons.

Pašlaik 40 gadus vecais Frade līdz šim strādājis ar Spānijas jauniešu izlasi un piecus gadus bijis iesaistīts darbā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Viņam ir pieredze galvenā trenera amatā Eiropas kausa sacensībās spēlējošā klubā Sēkešfehērvāras «Alba Fehervar» no Ungārijas.

Paredzams, ka Frade Rīgā ieradīsies jūlija sākumā, kad arī notiks «VEF Rīga» preses konference par 2015./2016.gada sezonu un jaunā trenera iepazīstināšana ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu