LHF valdes loceklis: PČ mūs noskrēja gandrīz visas izlases

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdienas Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē tika pieņemts lēmums nepagarināt līgumu ar Aleksandru Beļavski. Speciālistam bija noslēgts līgums pēc sistēmas 1+2 gadi. Sarunā ar TVNET portālu valdes loceklis Andris Deniņš neslēpa, ka šāds LHF lēmums bija saistīts ar neizpildīto uzdevumus Pasaules čempionātā (PČ) Prāgā.

«Tas nebija sarežģīts lēmums. Viss ir vienkārši, uzdevums netika izpildīts, kā rezultātā mēs nolēmām nepagarināt vienošanos ar Beļavska kungu. Nespējot iekļūt labāko desmitniekā, LHF zaudēja arī 362 tūkstošus dolāru,» skaidroja Deniņš.

Pēc Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Beļavska atskaites LHF valde pasaules čempionātā ieņemto 13. vietu atzina par neapmierinošu. Atgādināsim, ka Latvijas izlases uzdevums pasaules čempionātā Prāgā bija iekļūt labāko desmitniekā.

«Jūs paši redzējāt spēles. Fiziski mēs nebijām gatavi, kaut gan sagatavošanās posms bija vairāk nekā pusotrs mēnesis. Mūs noskrēja gandrīz visas komandas, ieskaitot Austriju un Franciju. Šoreiz mums stāvēja klāt Dievs un Masaļskis,» sacīja LHF valdes loceklis.

Deniņš atzina, ka Beļavskis ir lielisks cilvēks un krietns vīrs, taču dzīvē nākas pieņemt arī grūtus lēmumus. «Man pret viņu kā cilvēku pretenziju nav. Aleksandra savaldīgums un inteliģence ir augstā līmenī. Varbūt viņam kaut kur nepaveicās, varbūt vienkārši pietrūka kāda skarbāka vārda, bet Beļavskis to nespēja. Kļūdas bija, arī Saša to nenoliedza. Tomēr visu cieņu treneru korpusam, tas šogad bija augstā līmenī.»

LHF valdes loceklis atklāja, ka jaunais galvenais treneris tiks paziņots līdz augustam. «Diapazons šoreiz ir ļoti liels. Sākot ar vietējo speciālistu, beidzot ar pieredzējušu ārzemju treneri. Līdz augustam lemsim.»

Latvijas valstsvienība, salīdzinot ar 2014. gadu, IIHF rangā zaudējusi vienu pozīciju, ieņemot desmito vietu. Pēc Prāgas čempionāta mūsu komandu punktu skaita ziņā ir apsteigusi Baltkrievijas izlase, kura pakāpusies uz devīto vietu.

Pirms tam Beļavskis bija Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» (Baltkrievija) galvenais treneris. Pērnajā maijā viņš no amata tika atstādināts.

Vēl pirms tam Beļavskis strādājis arī ar Zviedrijas klubiem «Bjorkloven» un «Nykopings», kā arī «Modo» komandas junioriem. Nepilnu sezonu viņš bija arī Krievijas kluba Permas «Molot-Prikamje» galvenais treneris.

Kopumā Latvijas izlasē viņš aizvadījis 104 spēles, kurās guvis 47 vārtus un atdevis 48 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu