Beļavskis vairs nevadīs Latvijas hokeja izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas Hokeja federācija (LHF) nepagarinās līgumu ar galveno treneri Aleksandru Beļavski, vēsta LHF mājaslapa.

Otrdienas LHF valdes sēdē tika pieņemts lēmums nepagarināt līgumu ar Aleksandru Beļavski. Speciālistam bija noslēgts līgums pēc sistēmas 1+2 gadi.

Jautājums par jauno Latvijas hokeja izlases treneri tiks skatīts nākamajā valdes sēdē.

Pēc Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Beļavska atskaites LHF valde pasaules čempionātā ieņemto 13. vietu atzina par neapmierinošu. Atgādināsim, ka Latvijas izlases uzdevums pasaules čempionātā Prāgā bija iekļūt labāko desmitniekā.

Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīja savu 19. pasaules čempionātu elites divīzijā, septiņās spēlēs tika izcīnītas divas uzvaras pagarinājumā: abas ar 2:1 pār Šveices un Austrijas izlasi.

Latvijas valstsvienība, salīdzinot ar 2014. gadu, IIHF rangā zaudējusi vienu pozīciju, ieņemot desmito vietu. Pēc Prāgas čempionāta mūsu komandu punktu skaita ziņā ir apsteigusi Baltkrievijas izlase, kura pakāpusies uz devīto vietu.

Pirms tam Beļavskis bija Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» (Baltkrievija) galvenais treneris. Pērnajā maijā viņš no amata tika atstādināts.

Vēl pirms tam Beļavskis strādājis arī ar Zviedrijas klubiem «Bjorkloven» un «Nykopings», kā arī «Modo» komandas junioriem. Nepilnu sezonu viņš bija arī Krievijas kluba Permas «Molot-Prikamje» galvenais treneris.

Kopumā Latvijas izlasē viņš aizvadījis 104 spēles, kurās guvis 47 vārtus un atdevis 48 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu