Basketbolistes pārbaudes spēļu ciklu noslēdz ar zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase savā noslēdzošajā, piektajā, pārbaudes spēlē pirms 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešdien izbraukumā ar rezultātu 68:82 (17:21, 17:24, 25:18, 9:19) zaudēja Lietuvas valstsvienībai.

Aija Putniņa Latvijas izlases labā guva 16 punktus, 11 punktus iekrāja Baiba Eglīte, bet pie astoņiem punktiem tika Zane Tamane un Ieva Krastiņa.

Teju visas spēles garumā neliels pārsvars piederēja Lietuvas izlasei. Pēc pirmā puslaika tā atradās vadībā ar 11 punktu pārsvaru, bet noslēdzošās desmit minūtes latvietes iesāka ar vairs tikai četru punktu deficītu. Tiesa, beidzamajā ceturtdaļā pārsvars atkal bija Lietuvas izlases pusē, kas parūpējās par uzvaru ar 14 punktu handikapu. Ceturtajā ceturtdaļā Latvijas izlase spēja gūt tikai deviņus punktus.

No valstsvienības kandidātēm šai spēlei nebija pieteiktas Kristīne Vītola, Zane Eglīte un Dita Liepkalne.

«Pret garajām un atlētiskajām pretiniecēm parādījās mūsu trūkumi spēlē viens pret viens. Gan aizsardzībā, kur pirmajā puslaikā netikām galā, gan uzbrukumā, kur nespējam pietiekami saasināt spēli.

Otrajā puslaikā, mainot aizsardzības sistēmas, izdevās izlīdzināt spēli, tomēr uzbrukumā pietrūka kvalitātes – savstarpējās sapratnes, arī pārliecības. Spēle kļuva pārāk vienveidīga un pretinieces to izmantoja,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā pēc mača citēts valstsvienības galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš.

Padomju laikā Latvijas un Lietuvas izlases tikušās 36 reizes un pārsvars bija Latvijas pusē: 22-14 (tai skaitā PSRS tautu spartakiādēs 5-0).

Kopš 1991.gada Latvijas un Lietuvas valstsvienības spēlējušas 27 reizes. Bilance: 9-17 (1 neizšķirts). Pēdējā tikšanās reizē pērn 25.maijā Rīgā Rozā lentītes spēlē Latvijas komanda uzvarēja ar 67:63.

Pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas Latvijas izlase Rīgā trīs reizes uzvarēja Grieķijas valstsvienību, kuru vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks - 73:68, 74:57 un 76:67. Savukārt pagājušajā nedēļā latvietes ar 67:70 pagarinājumā piekāpās Ķīnai.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs spēlei ar Lietuvu: Elīna Babkina, Ieva Krastiņa, Baiba Eglīte, Kristīne Silarāja, Liene Priede, Ieva Veinberga, Zane Jākobsone, Anete Šteinberga, Aija Putniņa, Ieva Kūlīte, Zenta Meļņika un Zane Tamane.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies jau svētdien, kad Rīgā viesosies Portugāle. Tāpat Latvija spēlēs vienā apakšgrupā arī ar Itālijas un Igaunijas izlasēm.

2015. gada Eiropas čempionātā varēs piedalīties grupas uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas no sešām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu