Ford atgriezīsies Lemānā ar jaunu GT modeli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Kompānija Ford plāno 2016.gadā atgriezties leģendārajās Lemānas 24 stundu izturības sacensībās. Nākamgad tās norisināsies jau 84. reizi, un Ford ir iecerējuši tajās startēt ar pagājušajā nedēļā prezentēto GT sacīkšu auto.

Lemānas 24 stundu izturības brauciens gan nav vienīgais uzdevums Ford nākamā gada notikumu programmā, proti, bez leģendārajām auto šosejas sacensībām Francijā amerikāņu kompānija ir iecerējusi startēt uzreiz divos izturības braucienu seriālos - FIA WEC GTE Pro profesionālo sacīkšu braucēju ieskaitē un Ziemeļamerikas TUDOR United SportsCar čempionātā. Par to, kādas varētu būt Ford komandas izredzes, varēs spriest pēc sacīkšu Ford GT debijas nākamā gada janvārī, Deitonas 24 stundu sacensībās.

Ford partneri jaunās autosporta programmas īstenošanā būs kompānijas Multimatic Motorsports, Roush Yates Engines (tā nodarbojas ar 3,5 litru V6 EcoBoost motora sacīkšu versijas būvēšanu), Castrol, Michelin, Forza Motorsport, Sparco, Brembo un CGRFS. Par abu Ford komandu uzraudzību tikmēr gādās Chip Ganassi Racing, raksta Motor.ru.

Sportistus Ford vēl nav piesaistījuši vai arī viņu vārdi pagaidām netiek atklāti. Lai vai kā, abos čempionātos startējošie četri auto būs redzami arī uz starta nākamā gada jūnijā Francijā.

Foto: Ford

Jāpiezīmē, ka Ford ieņem stabilu vietu Lemānas sacensību vēsturē. Tā, piemēram, 1966.gadā Ford GT braucēji ieņēma visus trīs pakāpienus uz goda pjedestāla. Arī nākamajos trīs gados uzvaru Lemānā izcīnīja Ford, tiesa, 1966.gada panākumu ar trīskāršo uzvaru atkārtot kompānijai vairs neizdevās.

Kā zināms, jaunā sērijveida Ford GT konceptuālā versija tika prezentēta šā gada janvārī Detroitas auto šovā, bet ielas modelis dienas gaismu ieraudzīs nākamgad. Konceptuālais auto bija apgādāts ar V6 twin-turbo benzīna motoru, kurš attīsta 600 zirgspēkus.

Foto: Ford
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu