Pahars: Pietrūka meistarība un fiziskā forma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola izlase pagaidām nevar pret tāda līmeņa komandām kā Nīderlande nospēlēt 90 minūtes, piektdien pēc 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēles atzina valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars.

Latvija otrajā puslaikā četru minūšu laikā ielaida divus vārtus un ar 0:2 savā laukumā piekāpās spēcīgajai Nīderlandei. Mača 67.minūtē Nīderlandes izlases labā vārtus guva uz maiņu nākušais pussargs Džeordžino Vijnaldums, bet četras minūtes vēlāk precīzs bija Lusiano Narsings.

«Mums pietrūka meistarība un fiziskā forma. Redzējām visas mūsu problēmas - spēlētāji regulāri nespēlē klubos, mums bija tikai četras dienas, lai sagatavotos. Taktiski un tehniski nospēlējām normāli, bet fiziskajā ziņā bija vājāk - nepieciešams vairāk spēlēt ikdienā un labākos klubos. Tomēr kopumā esmu ļoti apmierināts ar puišiem un atmosfēru, jo 70 minūtes bija laba spēle. Jā, viņiem bija vairāk iespēju un lielāka bumbas kontrole, bet pirmais puslaiks manuprāt bija fantastisks pret pasaules trešo komandu. Arī otro puslaiku sākām labi, bet pēc vārtu zaudējuma salūzām mentāli,» stāstīja Pahars.

Spēles 14.minūtē Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša piespēli saņēma Deniss Rakels, kurš gar kreiso malu ielauzās Nīderlandes izlases soda laukumā. Lai gan Latvijas valstsvienības uzbrucējs tika nedaudz kavēts, Rakelam par kritienu tika parādīta dzeltenā kartiņa, jo mača galvenais tiesnesis uzskatīja, ka viņš ir simulējis.

«Rakels teica, ka bija pārkāpums pret viņu soda laukumā Tāpat arī Valērijs Šabala teica, ka vajadzēja būt 11 metru soda sitienam,» atklāja Pahars, kurš uzskata, ka spēles rezultāts ir objektīvs, jo viņš apzinoties komandu līmeņu atšķirības. «Sākums izdevās, mūsu spiediens bija pārsteigums viņiem un redzējām kā viņi priecājās pēc vārtu guvuma. Teicu spēlētājiem, ka pēc mača neviens nīderlandietis nedrīkst justies labi un, manuprāt, tas izdevās.»

Kā zināms, jau astoņas minūtes pirms puslaika beigām Latvijas izlasei bija nepieciešama pirmā maiņa, kad traumas dēļ laukumu pameta viens no izlases aizsardzības balstiem Gints Freimanis

«Izskatās, ka Freimanim nopietna trauma, kaut kas ar ikru, bet pagaidām vēl nav zināms,» aizsarga savainojumu komentēja Pahars.

Tikmēr izlases galvenais treneris atzīmēja pussarga Jāņa Ikaunieka sniegumu spēlē pret Nīderlandi.

«Ceru, ka Ikaunieks nākotnē būs viens no līderiem - jauns, enerģisks un ātrs spēlētājs, kurš Francijā iegūs pieredzi. Ar viņa sniegumu esmu ļoti apmierināts - cīnījās, deva piespēles un izdarīja labus soda sitienus,» teica Pahars, kurš veltīja labus vārdus arī citiem spēlētājiem. «Pirms mača daudz runājām par Vesliju Snaijderu, Klāsu Janu Huntelāru un Robinu van Pērsiju, kurus izdevās apturēt. Igros Tarasovs izslēdza van Pērsiju, Artūrs Zjuzins un Ikaunieks Snaijderu. Labi šodien nospēlēja Memfiss Depajs, grūti mums bija pret viņu. Pirmie vārti bija tādi, kurus ne obligāti vajadzēja ielaist.»

Turpretī Nīderlandes izlases galvenais treneris Gūss Hidinks atzīmēja, ka spēles sākumā komandā valdījis uztraukums, jo tā vēlējusies izcīnīt trīs punktus.

«Tomēr tagad esam ļoti atviegloti. Spēles sākumā bijām saspringti, bet, kad sākām kontrolēt bumbu un turējām tempu, bija skaidrs, ka uzvarēsim, jo iespējas bija arī pirms vārtu guvumiem. Komanda bija labā fiziskā kondīcijā, kas ļāva izturēt līdz beigām. Jau vairāk kā nedēļu bijām kopā, tāpēc ikviens futbolists bija spēlei labi sagatavojies,» teica nīderlandiešu speciālists, atklādams, ka šī spēle izlasei bija ļoti svarīga. «Tāpēc sākumā bija tāds saspringums, bet pēc pirmajiem vārtiem sākām spēlēt daudz brīvāk.»

Kā zināms, pirms došanās uz Latviju, Nīderlande pagājušā nedēļā pārbaudes spēlē ar 3:4 savā laukumā piekāpās ASV valstsvienībai.

«Iepriekšējās spēlēs mums nebija pareizi izvēlēta taktika, pret ASV futbolisti eksperimentēja laukumā, tomēr mums ir labs potenciāls, lai septembrī gūtu uzvaras. Šodienas spēle parādīja, ka spēlētāji zina savus uzdevumus laukumā,» rezumēja Hidinks.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušā gada novembrī, kad Latvija Nīderlandē cieta pārliecinošu neveiksmi ar 0:6.

Jau vēstīts, ka pirmajā A apakšgrupas spēlē Turcija viesos ar 1:0 pārspēja Kazahstānu. Tikmēr Islande savā laukumā ar 2:1 pārspēja Čehiju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā līdere ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Islande, kurai divus punktus zaudē Čehija. Nīderlande iekrājusi desmit punktus, ar astoņiem punktiem tai seko Turcija, kamēr Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi trīs un vienu punktu.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu