Skujiņš izcīna trešo vietu «Tour de Beauce» velobrauciena otrajā posmā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases un «Hincapie Racing team» komandas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdienas vakarā izcīnīja trešo vietu un vienu Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) punktu Kanādā notiekošajā «Tour de Beauce» daudzdienu velobrauciena otrajā posmā.

UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciena «Tour de Beauce» otrajā posmā sportisti veica 169 kilometru garu distanci ar vairākiem kāpumiem. No tiem īpaši ir jāizceļ «Megnatic» pacēlums, kas atrodas teju 1000 metru augstumā virs jūras līmeņa. Šo kalnu sportisti veica tieši pēdējos kilometros un tā stāvuma pakāpe pārsniedza 11 procentus.

Sacensības turpina arī abi Latvijas riteņbraucēji - Toms Skujiņš un Andžs Flaksis. Pirmajā posmā abi finišēja vadošajā grupā, Skujiņam ieņemot 12., bet Flaksim 77. pozīciju.

Otrā posma distances laikā izveidojās dienas atrāviens, kurā ietilpa trīs riteņbraucēji, viņu vidū arī Skujiņa un Flakša komandas biedrs Robins Karpenters. 50 kilometrus pirms finiša atrāviena pārsvars pār peletonu, kurā ietilpa abi latvieši, sasniedza vairāk nekā četras minūtēs. Atlikušajā daļā gan tas sāka pamazām dilt. 10 kilometrus pirms finiša priekšā bija vairs divi sportisti, tajā skaitā arī Karpenters. Vadošajai grupai bēgļus izdevās panākt tikai pie «Megnatic» kāpuma. Īsi pirms tā, grupā notika arī kritiens, kas nedaudz iekavēja atrāviena likvidēšanu.

Viss izšķīrās pēdējā kāpumā, kurā priekšgalā atradās arī Skujiņš. Tomēr izrāvienu vienatnē šoreiz veica pieredzējušais Spānijas riteņbraucējs Amets Ansola no «Pro» kontinentālās vienības «Caja Rural-Seguros RGA». Četras sezonas «Pro» tūrē pavadījušais riteņbraucējs ieguva vairāk nekā 20 sekunžu pārsvaru pār Skujiņu un savu komandas biedru Pello Bilbao.

Skujiņš pārliecinoši nosargāja pozīcijas labāko trijniekā, tomēr līderi noķert neizdevās. Ansola izcīnīja solo uzvaru, distancē pavadot četras stundas 24 minūtes un 56 sekundes.

No posma uzvarētāja Skujiņš atpalika 21 sekundi, ieņemot 3.vietu un iegūstot arī vienu UCI punktu.

Flaksis posmā ieguva 35.vietu, no līdera atpaliekot četras minūtes un 45 sekundes.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Ansola, bet 19 sekundes no viņa atpaliek Skujiņš, kurš ierindojas 2.pozīcijā, savukārt Flaksis ieņem 35.vietu

Velobrauciens noslēgsies svētdien, 14.jūnijā, pēc piecu posmu aizvadīšanas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu