Sestdien Jūrmalā norisināsies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 13. jūnijā, plkst. 14:00 Majoru pludmalē «Baltic Beach Hotel & SPA» stadionā notiks Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Pasākums pulcēs vairāk nekā 20 labākos ielu vingrotājus no 15 valstīm.

Sacensības Jūrmalā ir viens no 21 Pasaules kausa posmiem, kas šogad norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās Maskavā. No Jūrmalas posma uz Pasaules kausa finālu dosies divi spēcīgākie ielu vingrotāji.

Katram no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase – maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 25 atlēti un tikai uzvarētājs kvalificējās Pasaules kausa finālam. Jūrmalā notiekošais Pasaules kausa posms ir īpašs, jo uz finālsacensībām no šā posma kvalificēsies divi spēcīgākie. 6. jūnijā norisinājās arī Latvijas čempionāts ielu vingrošanā, un tajā tika noskaidroti četri šā gada spēcīgākie ielu vingrotāji, kuriem būs gods pārstāvēt Latviju Pasaules kausa posmā Jūrmalā.

Jūrmalas posmā startēs labākie ielu vingrotāji no ASV, Čīles, Lielbritānijas, Ukrainas, Norvēģijas, Dānijas, Austrijas, Šveices, Polijas, Lietuvas un Igaunijas. Latviju Pasaules kausa posmā pārstāvēs četri dalībnieki – Daniels Laizāns, Daniels Voitovs, Aleksandrs Ivaško un Gustavs Gedrovics.

Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji varēs sacensties tautas klases spēka sacensībās. Jūrmalas posmu, kā arī pārējos 20 pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Maskavā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules Ielu vingrošanas federācija.

«Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē,» uzsver Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņš. «Pēc divu gadu pauzes esam gatavi piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem to, kas viņiem pienākas, pateicībā par visu atbalstu un uzticību kopš 2009. gada.»

15 gadus vecais Daniels Laizāns, šā gada Latvijas čempionāta ielu vingrošanā uzvarētājs, jau pagājušajā gadā godam pārstāvēja Latviju Pasaules čempionātā ielu vingrošanā Maskavā. Skatītājus Jūrmalā priecēs arī šā gada Latvijas čempionāta otrās vietas ieguvējs Daniels Voitovs un trešās vietas ieguvējs, pieredzējušais starptautiska līmeņa atlēts Aleksandrs Ivaško, kurš ir bijis gan 2012. gada Latvijas čempionāta uzvarētājs, gan arī 6. vietas ieguvējs 2012. gada Pasaules čempionātā. Kā ceturtais dalībnieks no Latvijas startēs jūrmalnieks Gustavs Gedrovics, kurš divas reizes ir pārstāvējis Latviju Pasaules čempionātos un 2013. gada Pasaules čempionātā kļuva par skatītāju favorīta balvas ieguvēju.

Dalībnieku vidū no citām valstīm ir 2013. gada pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejus Žilo un 2014. gada Pasaules čempionāta 3. vietas ieguvējs Roberts Polonski no Lietuvas, 2013. gada Pasaules vicečempions Vadims Oleyniks no Ukrainas, vairāku Pasaules kausa posmu uzvarētājs un publikas mīlulis Chris Heria no ASV, vairākkārtējs Pasaules kausa posmu uzvarētājs Stīvens Landers no UK, Krievijas uzlecošās ielu vingrošanas zvaigznes Grigorijs Skurigins un Mihails Kitaevs, kā arī Norvēģijas, Dānijas, Austrijas, Šveices, Igaunijas, Polijas un Čīles čempionātu uzvarētāji.

Papildus profesionāļu sacensībām visas dienas garumā norisināsies arī tautas klases sacensības sievietēm un vīriešiem sadarbībā ar VAS «Latvijas dzelzceļš». Tās notiks divās vecuma grupās. Savā starpā cīnīsies arī tie, kuri jaunāki par 18 gadiem, bet 18 gadu slieksni pārvarējušie sacentīsies atsevišķi.

Pasākuma apmeklētāji varēs atbalstīt savus favorītus, piedaloties skatītāju simpātijas balvas noteikšanā sadarbībā ar «Baltic Beach Hotel & SPA». Skatītāju balvu iegūs tas sportists, kurš saņems visvairāk balsu. Pēc iepriekšējās pieredzes parasti šo balvu saņem tie dalībnieki, kuri paralēli spēcīgu ielu vingrošanas elementu izpildei neaizmirst arī par publikas izklaidēšanu.

Pasaules čempionāta norises laikā apmeklētāji varēs piedalīties dažādos konkursos, baudīt populāru Latvijas DJ uzstāšanos un citu mākslinieku priekšnesumus.

Pēc sacensībām 13. jūnija vakarā naktsklubā «First Dacha» Rīgā norisināsies oficiālais sacensību after-party, kurā dalībnieki priecēs ar saviem paraugdemonstrējumiem uz kluba galvenās skatuves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu