«Barcelona» piekto reizi kļūst par Eiropas spēcīgāko futbola komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas grands «Barcelona» UEFA Čempionu līgas futbolā finālspēlē sestdien ar rezultātu 3:1 (1:0) apspēlēja Itālijas čempioni Turīnas «Juventus», piekto reizi vēsturē kļūstot par spēcīgāko Eiropas komandu.

Rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja «Barcelona» komandas horvātu pussargs Ivans Rakitičs. Otrā puslaika sākuma daļā spānis Alvaro Morata panāca izlīdzinājumu, uzvaras vārtus 69.minūtē iesita urugajietis Luiss Suaress, bet punktu duelim jau kompensācijas laika septītajā minūtē pielika brazīlietis Neimars.

Spēles rezultāts tika atklāts jau pirmajā «Barcelona» komandas uzbrukumā, kad Rakitičs bija precīzs pēc ātras saspēles. Arī turpinājumā pirmajās minūtēs iniciatīva diezgan izteikti piederēja Spānijas komandai un vienā no epizodēm «Juventus» vārtsargs Džanluidži Bufons vien pretkustībā atvairīja raidījumu no vārtu priekšas.

Turīnas klubs aktīvāk sāka uzbrukt pēc piecpadsmitās minūtes un spēle kļuva daudz līdzīgāka. Puslaika otrajā pusē labākie momenti radās Suaresam, kad viņš no sākuma bumbu raidīja nedaudz garām, bet nepilnu minūti vēlāk - pāri vārtiem. Savukārt neilgi pirms puslaika beigām «Barcelona» vācu vārtsargs Marks Andrē ter Štēgens ķēra Klaudio Markisjo raidījumu.

Otrā puslaika sākumā «Barcelona» futbolistiem izdevās bīstams pretuzbrukums, bet Suaresa raidījumu atvairīja Bufons, savukārt 55.minūtē «Juventus» panāca izlīdzinājumu 1:1 - argentīnieša Karlosa Tevesa sitienu ter Štēgens atvairīja, bet pirmais pie bumbas bija spānis Alvaro Morata, kurš iespēju garām nelaida.

Pēc otrajiem vārtiem komandas nenosēdās aizsardzībā, bet aktīvi turpināja uzbrukt, turklāt iniciatīva arvien vairāk nokļuva «Juventus» īpašumā, tomēr 69.minūtē vadību atguva «Barcelona» - pretuzbrukumā sekmīgi nospēlēja slavenais argentīnietis Lionels Mesi, viņa raidījums tika atvairīts, bet pirmais pie bumbas bija Suaress, panākot 2:1. Nieka divas minūtes vēlāk «Barcelona» guva vēl vienus vārtus, tomēr tie netika ieskaitīti, jo brazīlietis Neimars, sitot pa vārtiem, netīši nospēlēja ar roku.

Neskatoties uz atrašanos vadībā, nākamajās minūtēs diezgan izteikti pārsvars piederēja «Barcelona» futbolistiem, bet pašās pamatlaika beigās jau ter Štēgens glāba «Barcelona» vārtus pēc Markisjo sitiena. Kompensācijas laiks bija piecas minūtes garš, bet tajā «Barcelona» un ter Štēgens ļoti veiksmīgi aizsargājās, turklāt vēl vienā pretuzbrukumā vārtus guva tieši Spānijas klubs, sezonu noslēdzot ar triumfu.

Spēles beigu daļā «Barcelona» rindās laukumā izgāja kapteinis Šavi Ernandess, kuram šī bija pēdējā spēle komandā, turklāt spānim šis bija 151. mačs UEFA Čempionu līgā, kas ir kļuva par labāko rādītāju vēsturē, apsteidzot Ikeru Kasiljasu. Kopumā visos turnīros šī Šavi bija 767. spēle «Barcelona» rindās.

Iepriekš «Barcelona» Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā bija triumfējusi arī 1992., 2006., 2009. un 2011.gadā.

Abi klubi maču aizvada gandrīz optimālajos sastāvos - vienīgi «Juventus» vienībai nevarēja palīdzēt aizsargs Džordžo Kjelīni.

Gan «Juventus», gan «Barcelona» bija iespēja izcīnīt visus iespējamos titulus - «Barcelona» iepriekš triumfēja gan Karaļa kausa izcīņā, gan Spānijas čempionātā, tikmēr «Juventus» šogad uzvarēja Itālijas čempionātā un vietējā kausa izcīņā.

Iepriekšējā reize, kad Spānijas grands triumfēja vietējā čempionātā un kausa izcīņā, kā arī UEFA Čempionu līgā, bija 2009.gadā.

«Barcelona» pirms cīņas ar Itālijas čempioniem pusfinālā uzveica arī Vācijas čempionus Minhenes «Bayern», bet ceturtdaļfinālā pārspēja Francijas labāko komandu Parīzes «Saint-Germain».

«Juventus» pusfinālā uzvarēja pērnā gada čempionus citu Spānijas grandu Madrides «Real», bet ceturtdaļfinālā ar minimālu pārsvaru divu spēļu summā pārspēja Francijas komandu «Monaco».

Bez «Barcelona» šāda veida panākumu - triumfu visos sezonas turnīros - izcīnījuši vēl seši klubi. Iepriekšējo reizi kas tāds izdevās «Bayern» 2012./13.gada sezonā, bet vēl pirms tam 2009./10.gada sezonā to paveica Itālijas vienība Milānas «Inter».

«Barcelona» šosezon Spānijas čempionātā uzvarēja piekto reizi pēdējo septiņu sezonu laikā un 23.reizi vēsturē, kamēr «Juventus» vietējā čempionātā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, bet kausu izcīnījuši pirmo reizi kopš 1994./95.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu