Berluskoni tuvu 48% «AC Milan» akciju pārdošanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni parakstījis līgumu ar Taizemes biznesmeni Bī Taehbolu, kurā tam būs astoņas nedēļas laika veikt ekskluzīvas pārrunas par A sērijas futbola komandas «AC Milan» iegādi.

«Šajā laika posmā Silvio Berluskoni, kurš turpinās ieņemt vienības prezidenta amatu, un Taehbols strādās kopā, lai radītu lielu un ambiciozu ekonomiku, kas atgrieztu Milānu Itālijas un starptautiskā futbola augstākajā līmenī,» teikts kopējā paziņojumā.

Jebkuras vienošanās gadījumā Berluskoni paturēs 52% kluba akciju, bet Dienvidaustrumu Āzijas privātā kapitāla grupas izpilddirektoram Taehbolam tiks 48% akciju.

Itālijas mediji ziņo, ka Taehbols par šādu darījumu piekritis maksāt vairāk nekā 480 miljonus eiro.

«Bī varēs attīstīt «AC Milan» brendu Āzijas tirgū,» paudis Berluskoni.

Kopš Berluskoni 1986.gadā iegādājās «AC Milan» komandu, tā piecas reizes kļuvusi par spēcīgāko Eiropā, tomēr pēdējos gados vienība piedzīvo grūtus brīžus un Itālijas čempionātā nav uzvarējusi kopš 2011.gada.

Šosezon «AC Milan» A sērijas kopvērtējumā palika vien desmitajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu