IIHF hokeja Slavas zālē uzņem piecus kādreiz izcilus hokejistus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē svētdien Minskā, kur norisinās pasaules čempionāts hokejā, svinīgā ceremonijā tika uzņemti savulaik pieci izcili hokejisti - zviedrs Niklass Lidstrēms, kanādietis Stīvs Aizermans, Krievijas hokejisti Vjačeslavs Bikovs un Andrejs Homutovs, kā arī baltkrievs Ruslans Salejs, liecina IIHF informācija.

Lidstrēms un Aizermans bija Detroitas «Red Wings» kapteiņi, palīdzot komandai izcīnīt vairākus Stenlija kausus. Abi spēlēja arī nozīmīgas lomas savās valstsvienībās, palīdzot Zviedrijai 2006. gadā un Kanādai 2002. gadā izcīnīt olimpiskās zelta medaļas.

Bikovs un Homutovs ilgus gadus spēlēja vienā maiņā Maskavas CSKA komandā un PSRS izlasē. Vēlāk karjeras norietā abi spēlētāji veiksmīgi startēja Šveices čempionātā. Bikovs bija arī Krievijas izlases galvenais treneris, izcīnot pasaules čempionāta zelta medaļas.

Savukārt Salejs ir pirmais Baltkrievijas hokejists, kurš iekļauts IIHF Slavas zālē. Viņš ilgus gadus spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot dažādus klubus. IIHF Slavas zālē viņš iekļauts pēc nāves, jo 2011. gada septembrī gāja bojā ar citiem Jaroslavļas «Lokomotiv» hokejistiem, tostarp Kārli Skrastiņu, lidmašīnas katastrofā.

Slavas zālē tika iekļauts arī Marejs Kostello, kurš pēc NHL hokejista karjeras beigām, uzsāka veiksmīgu funkcionāra karjeru, ieņemot atbildīgus amatus Kanādas hokeja vadošajā organizācijā un IIHF.

Savukārt Pola Loika vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu hokeja attīstībā saņēma ilggadējs sporta ārsts Marks Obrī.

No Latvijas hokejistiem IIHF Slavas zālē ir iekļauti divi hokejisti - Helmuts Balderis (1998. gadā) un Artūrs Irbe (2010. gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu