Lipmans dusmīgs uz Rīgas mēru Ušakovu (42)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pēc piektdien Minskā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā notikušā balsojuma par 2018. gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesībām, kurā Latvijas kandidatūra pārliecinoši zaudēja Dānijai, neslēpa, ka pretiniekiem bijis krietni lielāks atbalsts no valsts amatpersonām.

«Ko mēs varam gribēt, ja Dānijas kandidatūru pārstāvēja divi ministri, premjeres pārstāvis, kā arī abu pilsētu, kur notiks turnīra spēles, mēri. Jau iepriekš teicu, ka mūsu valsts augstākās amatpersonas man bija solījušas atbalstu, taču viss tā arī palika, tikai tukšas runas,» rūgtumu neslēpa LHF prezidents, kā piemēru minot Rīgas mēru Nilu Ušakovu, kurš Eiropas parlamenta vēlēšanu priekšvakarā nav gribējis doties uz Minsku, turp deleģējot Rīgas vicemēru Andri Ameriku.

LHF vadītājs bija nepatīkami pārsteigts par Dānijas lielo pārsvaru balsošanā, jo par viņiem balsis atdeva 95 no 107 IIHF balstiesīgajiem kongresa locekļiem, kamēr Latvija saņēma vien 12 balsis. Lipmans neslēpa, ka ir vīlies lielā daļā kolēģu, kuri pirms tam neoficiālās sarunās solījuši, ka atbalstīs Latviju, tomēr dzīvē savu balsi atdevuši Dānijai.

«Daudziem arī pateicu savas domas par šādu liekuļošanu, kad runā vienu, bet patiesībā dara citu,» teica LHF vadītājs.

Balsošana notikusi aizklāti, tāpēc viņš nevēlējās atklāt, kuru valstu federācijas viņaprāt pievīlušas, taču pirms balsošanas Lipmans mutiski saņēmis daudz lielāku atbalstu un bija gatavojies nopietnākai cīņai.

2018. gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesības IIHF piešķīra Dānijas hokeja federācijai, kas turnīru plāno rīkot Kopenhāgenā un Herningā. Dānijas valdības pārstāvji garantējuši, ka abās pilsētās tiks uzceltas IIHF prasībām atbilstošas hokeja arēnas, skaidroja Lipmans.

LHF prezidents gan uzsvēra, ka dzīve ar to nebeidzas. «Neko neizdarīsi, tāda ir situācija, taču jāstrādā un jādzīvo tālāk. Mums ir ļoti laba hokeja komanda, uzticīgi līdzjutēji, kuri ir labākie,» sacīja Lipmans. Viņš arī noliedza, ka būtu paziņojis par atkāpšanos no LHF prezidenta amata, kā to kļūdaini vēstīja IIHF preses dienests.

Dānija IIHF hokeja izlašu rangā ieņem 13. vietu un ir augstāk esošā valsts, kurā vēl nav noticis pasaules čempionāts elites grupā. Dānijā līdz šim risinājušies vairāki pasaules čempionāti zemākajās divīzijās, kā arī pērn tika aizvadīts olimpiskais kvalifikācijas turnīrs. Latvijas izlase pasaules rangā pēc šī pasaules čempionāta atrodas 11. pozīcijā.

Latvijas galvaspilsētā Rīgā pasaules čempionāts norisinājās 2006. gadā. Pēc tam LHF vēl vairākas reizes bija izvirzījusi savu kandidatūru, kopā ar Dāniju pretendējot arī uz 2017. gada čempionāta rīkošanu, taču pērn zaudēja Vācijas un Francijas kopējam piedāvājumam.

Minskā notiek 78. pasaules čempionāts, kas beigsies svētdien. 2015. gadā pasaules meistarsacīkšu medaļas sadalīs Čehijā (Prāgā un Ostravā), 2016. gadā - Krievijā (Maskavā un Sanktpēterburgā), bet 2017. gadā - Vācijā un Francijā (Ķelnē un Parīzē). 2018. gadā pirms pasaules hokeja čempionāta Dienvidkorejas pilsētā Pjenčanā notiks ziemas olimpiskās spēles.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu