Taku skrējēji izbaudījuši Abavas senlejas burvību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Gaļinovskis

30.maijā Kandavas novada svētku ietvaros atpūtas kompleksā «Zviedru cepure» pulcējās vairāk nekā 1000 taku skriešanas mīļotāju no visas Latvijas, lai četrās dažāda garuma distancēs iepazītos un izbaudītu izcili ainaviskās Abavas senlejas takas.

Bērni līdz 10 gadu vecumam izskrēja jaunākie 600 m un vecākie 800 m garas «Piltiņkalna Susurs» distances, skrējēji-iesācēji un ne tik pārliecinātie devās ~9 km garajā «Zviedru cepures Zaķī», izbaudot Abavas senlejas, Sabiles Ēģiptes un Mīlestības taciņas daili, pieredzējušāki skrējēji papildus apskatīja un izskrēja Imulas taku un Buses pilskalna apkaimi ~22 km garajā distancē «Buses pilskalna Stirnu buks», bet paši izturīgākie devās ~32 km garajā distancē «Amulas takas Lūsis».

Distanci «Buses pilskalna Stirnu buks» ~22 km visātrāk pieveica:

Uldis Kļaviņš «VSK Noskrien» 1:33:46,

Oskars Cimmermanis «Rīga Ironman Team» 1:39:00,

Uģis Karasevs «Kocēni» 1:44:43.

Linda Katlapa «Veikals Maratons» 2:02:25,

Ilona Frīdmane «VSK Noskrien» 2:04:09,

Ilze Cahrausa «VSK Noskrien» 2:04:39.

Distanci «Amulas takas Lūsis» ~32km visātrāk pieveica:

Anatolijs Macuks «Jēkabpils sporta centrs» 2:22:46,

Andris Ronimoiss «GC» 2:24:15,

Kristaps Kaimiņš «Digitālā pele» 2:25:08,

Laura Čakle «Maratona klubs/Moller Auto Ventspils» 2:54:59,

Karīna Helmane «VSK Noskrien» 2:56:51,

Guna Ostrovska «VSK Noskrien» 3:04:43.

Lai arī taku skrējiens «Abavas senlejas Stirnu buks 2015» ir atsevišķas sacensības, tās ietilpst un bija otrais posms taku skriešanas sacensību seriālā «Stirnu buks 2015». Taku skriešanas sacensību seriāla pirmais posms notika aprīļa sākumā Garkalnes mežos un pulcēja 907 dalībniekus, jūnijā turpināsies Zebrus ezera apkaimē, jūlijā tiks izskrieta Talsu pauguraine, bet sezona noslēgsies Šlokenbekas muižā, izskrienot mistiskā Āžu kalna apvidu.

Distances ir piemērotas visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem, jāpiebilst, ka aizvien vairāk taku skriešanas seriālā var manīt dalībniekus, kas ne tikai sacenšas par augstām vietām, bet izbauda trasi, lēni skrienot, ejot vai nūjojot!

Nesēdi mājās, tiekamies mežā!

Taku skrējiena seriāla «Stirnu buks 2015» skrējieni notiek izcili ainaviskās vietās – Garkalnes mežu, Abavas senlejas, Pokaiņu meža un Zebrus ezera, Talsu pauguraines un Milzkalnes mežu mistēriju pilnie un ainaviski bagātie meža ceļi un taciņas ļaus garāmskrienot izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm, mežacūku vannām un citiem MammasDabas izaicinājumiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu