Olimpiskā čempiona Dženera dzimuma maiņa uzspridzina «Twitter»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Olimpiskais čempions Brūss Dženers ir pabeidzis dzimuma maiņas procesu un pirmdien žurnālā «Vanity Fair» prezentēja savu jauno identitāti kā Keitlīna Dženere, kuras profils sociālās saziņas vietnē «Twitter» pārspēja ASV prezidenta Baraka Obamas rekordu.

Dženeres kontam «Twitter» vienu miljonu sekotāju izdevās sasniegt četrās stundās un trīs minūtēs, pārspējot līdz šim uzstādīto Obamas konta rekordu - miljons sekotāju četrās ar pusi stundās.

Arī mirkļbirkas ar Keitlīnas vārdu ātri vien nokļuva ASV un visas pasaules «Twitter» biežāk izmantoto topa augšgalā.

«Esmu tik priecīga pēc tik ilgas cīņas dzīvot savu īsto dzīvi,» pirmajā ierakstā «Twitter» kontā rakstīja 65 gadus vecā Keitlīna Dženere, kuras dzimuma maiņu apsveica gan lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu aktīvisti, gan dažādas slavenības, tostarp Dženeres bērni un bijušās sievas Krisas Dženeres bērni, kas pazīstami no realitātes šova par Kardašjanu ģimeni.

Jūlija «Vanity Fair» numura vāku rotā bijušā sportista, kas tagad kļuvis par sievieti, fotogrāfija, bet žurnālā ir intervija, kas papildināta ar vairākām fotogrāfijām, kurās Dženere redzama kleitās.

Aprīlī atklātā televīzijas intervijā Brūss Dženers apstiprināja ilgi virmojušās baumas, ka viņš vēlas kļūt par sievieti. Tas izpelnījās plašu atzinību par drosmi, jo īpaši no lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu aktīvistu puses.

Dženers kļuva par ASV sporta varoni, kad 1976.gada olimpiskajās spēlēs uzstādīja pasaules rekordu desmitcīņā.

Tomēr tieši Kardašjanu ģimenes realitātes šovs Dženeru padarīja slavenu visā pasaulē. Ar Kardašjanu ģimenes māti Krisu viņš apprecējās 1991.gadā. Laulībā dzima divi bērni, tomēr pērn tā tika šķirta.

Sporta kanāls ESPN paziņoja, ka Artura Eša vārdā nosauktā Drosmes balva tiks piešķirta dzimumu nomainījušajam Dženeram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu