Ar ovācijām mājās sagaidīta mūsu hokeja izlase (78)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šodien Rīgā neilgi pēc pulksten 17 ar reisu no Minskas (Baltkrievija) no pasaules čempionāta (PČ) atgriezās Latvijas nacionālā hokeja komanda, kuru lidostā sagaidīja līdzjutēji, hokejistu tuvinieki un draugi, novēroja portāls TVNET. Komandu sagaidīja ar ovācijām, un tās dalībnieki tika sveikti ar ziediem.

Hokejistus, treneru korpusu, apkalpojošo personālu sagaidīja tuvinieki, draugi, līdzjutēji un mediju pārstāvji.

Komanda Rīgā atgriezās labā noskaņojumā. Spēlētāji līdzjutējiem sniedza autogrāfus un ar saviem atbalstītājiem fotografējās. Īpaši silti tika sagaidīts galvenais treneris Teds Nolans, kurš ar valstsvienību nostrādāja trīs gadus. Savu pēdējo maču pie izlases stūres Kanādas speciālists aizvadīja otrdien, kad mūsu vienība 2:3 izšķirīgajā cīņā par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpās Šveicei.

«Es domāju, ka mēs daudz pozitīvas emocijas radījām visiem faniem. Varbūt beigas nedaudz sagandēja to patīkamo sajūtu. Nevienam te nav jānolaiž galva zemē. Labs darbiņš tika padarīts,» uzskata uzbrucējs Juris Štāls.

Viņaprāt valstsvienība ar katru gadu paliek stiprāka. Komandā esot laba atmosfēra, un viņš cer, ka tā saglabāsies arī turpmākajos gados. Štāls atklāj, ka, iespējams, Latvijas izlase spēlē pret Baltkrieviju atstāja pārāk daudz emocijas, un tas varētu būt iemesls, kāpēc mūsu komanda neiekļuva ceturtdaļfinālā.

«Gribējās tikt tajā ceturtdaļfinālā. Tādas iespējas nav daudzreiz dotas. Izdarījām daudz labu darbu, tāpēc nav par ko bēdāties,» uzsver talantīgais spēka uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Tomēr, atminoties mūsu izlases cīņu pret Baltkrieviju, viņš kritiski norāda, ka otrais vārtu guvums bija jāieskaita, un to ir grūti pieņemt vēl šobrīd.

Savukārt talantīgais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš atklāj, ka, pēc Pasaules čempionāta Baltkrievijā, Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans komandai esot sacījis pateicības jeb atvadu vārdus. Ķēniņš uzskata, ka mūsu valstsvienība no Nolana ir daudz ieguvusi.

Nolans pastāstīja, ka vēlas arī turpmāk būt saistīts ar Latvijas hokeju un ir lepns par puišiem. Latvija viņa sirdī ieņem īpašu vietu.

Latvijas izlase pasaules čempionātā septiņās grupu turnīra spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un ceturtdaļfinālam nekvalificējās. B grupas kopvērtējumā mūsu izlase ieņēma 6. vietu, bet turnīrā ierindojās 11. pozīcijā 16 komandu konkurencē.


Komentāri (78)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu