Tambijevs tomēr netiek atzīts par aizvadītās sezonas labāko VHL treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hc-saryarka.com

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs piektdien tomēr netika atzīts par Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) aizvadītās sezonas labāko treneri, vēstīja informācija čempionāta mājaslapā.

Par VHL sezonas labāko treneri atzina vicečempionu Iževskas «Ižstaļ» vadītāju Andreju Razinu.

Razina vadībā «Ižstaļ» komanda pirmo reizi vēsturē kvalificējās izslēgšanas spēlēm, regulāro sezonu noslēdzot otrajā vietā. Izslēgšanas spēlēs vienība turpināja rādīt labu sniegumu, kā rezultātā turnīrā izcīnīja sudraba medaļas, kļūstot par Krievijas vicečempioniem.

Kā zināms, Tambijevs šosezon strādāja Kazahstānas vienībā Karagandas «Sariarka», pērn kļūstot par galvenā trenera Alekseja Fetisova palīgu. Tomēr pēc neveiksmīga sezonas sākuma Fetisovs no amata tika atbrīvots, par viņa aizvietotāju ieceļot Tambijevu, bet vēlāk Latvijas speciālists noslēdza pastāvīgu līgumu līdz sezonas beigām. Savukārt šī gada janvārī komanda ar treneri pagarināja līgumu arī uz nākamo sezonu.

Tambijeva vadībā «Sariarka» spēja tikt pie vairāku uzvaru sērijām, regulāro turnīru noslēdzot pārliecinošā pirmajā vietā, bet vēlāk klubs cieta neveiksmi izslēgšanas spēļu pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Ņeftekamskas «Toros».

Tiesa, izslēgšanas spēļu beigu daļā Tambijevs vairs nevadīja komandu - par iemeslu kalpoja trenera veselības problēmas. Tāpat izskanēja informācija, ka Latvijas speciālistam ir nesaskaņas ar kluba vadību.

Pēc sezonas beigām 44 gadus vecais Tambijevs tika atbrīvots no «Sariarka» galvenā trenera pienākumiem, lai gan viņam vēl bija spēkā līgums uz nākamo gadu. Gaidāmajā sezonā speciālists vadīs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību Sanktpēterburgas «Dinamo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu