Noslēdzies «Nordea» Rīgas maratons (85)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien tiek aizvadīts tradicionālais «Nordea» Rīgas maratons, kas ir gada nozīmīgākās skriešanas sacensības Latvijā. Pusmaratona un maratona distancēm starts 11.novembra krastmalā tika dots plkst.8.30. Pēc tam plkst.12.30 distancē devās desmit kilometru skrējēji, bet stundu vēlāk - piecu kilometru skrējēji. Maratona rīkotāji saka paldies par piedalīšanos un aicina uz tikšanos nākamā gada 17.maijā.

Pēc starta pēdējai, 5km distancei
Pēc starta pēdējai, 5km distancei Foto: TVNET Lasītāji

Vispopulārākais ir piecu kilometru skrējiens, taču lielākais pieaugums ir garāko distanču skrējēju rindās.

Starts pēdējai, 5km, distancei
Starts pēdējai, 5km, distancei Foto: TVNET Lasītāji

Visās distancēs kopā

startēs apmēram 3000 ārzemju viesu,

kuru vidū visvairāk būs dalībnieku no Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Krievijas. Klasiskajā maratonā ārzemnieki būs 15 procenti no visiem dalībniekiem.

Pie Brīvības pieminekļa skrējēju atbalstam dzied kopkoris, priekšplānā Jaunmārupes jauktais koris "Universum"
Pie Brīvības pieminekļa skrējēju atbalstam dzied kopkoris, priekšplānā Jaunmārupes jauktais koris "Universum" Foto: TVNET Lasītāji

Elites skrējēju konkurencē dalībnieku rindas paretināja vīzas atteikums vairākiem augsta līmeņa Kenijas un Etiopijas skrējējiem iebraukšanai Eiropas Savienībā, tomēr organizatori ir pārliecināti, ka nopietna konkurence cīņā par uzvaru saglabāsies.

Sacensību distance šogad ietvers Brīvības ielu, bet samazināts ir tās Krasta ielas posms, kā arī lemts par atteikšanos no skriešanas pa Dienvidu tiltu. Maratona laikā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi.

No plkst.7.30 līdz 14.30 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme maratona distanču maršrutos, kuri sāksies un beigsies 11.novembra krastmalā.

Rīgas ielās startējuši maratonisti

Galvaspilsētas ielās ir startējuši pirmie «Nordea» Rīgas maratona dalībnieki - potenciālie pusmaratona un maratona distanču pieveicēji. Kā informēja «Nordea» Rīgas maratona komunikācijas speciāliste Aija Liepiņa, maratonistiem un pusmaratonistiem starts tika dots 11.novembra krastmalā plkst.8.30. Tas

aizritēja veiksmīgi, bez jebkādiem starpgadījumiem.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu

būtiski ir mainīts maratona maršruts,

jo daļu distances skrējēji veiks pilsētas centrā pa Brīvības ielu, kur būs arī «Kultūras kilometrs».

Sadarbībā ar Eiropas kultūras galvaspilsētas biroju «Rīga 2014» organizatori piedāvās dažādas mākslas performances, kas norisināsies Elizabetes un Brīvības ielu krustojumā un tuvākajā apkārtnē, kā arī

būs maratona godasardze

jeb vairāku simtu dejotāju un dziedātāju atbalsta grupa pie Brīvības pieminekļa.

Mediķi aicina nepārvērtēt savus spēkus «Nordea» Rīgas maratonā

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aicina «Nordea» Rīgas maratona dalībniekus nopietni izvērtēt savas spējas un veselību iecerētās distances veikšanai.

Kā pauda NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, skrējēji tiek mudināti

ieklausīties savās sajūtās un laikus iet malā,

lai atveldzētos, atpūstos un vērstos pie mediķiem, ja sajusts jebkāds diskomforts, tajā skaitā nespēks, vājums, galvas reibšana, redzes miglošanās, līdzsvara traucējumi, galvassāpes, spiedoša sajūta krūtīs, elpas trūkums u.tml.

Visas maratona trases garumā vairākās vietās dežūrēs mediķi. Kopumā maratona laikā uz vietas atradīsies sešas NMPD brigādes. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt arī NMPD mediķu teltī un Latvijas Sarkanā krusta medicīnas punktos.

Papildus tam maratona organizatori parūpējušies par skrējēju veselības uzraudzību un

trasē dosies brīvprātīgie - topošie ārsti,

kuri vēros skrējējus, lai savlaicīgi pamanītu tos, kuriem, iespējams, nepieciešama atpūta un atveldzēšanās vai mediķu palīdzība.

Īpaši uzmanīgiem maratonā jābūt cilvēkiem ar hroniskām slimībām un tiem, kuriem pēdējā laikā bijusi kāda saslimšana, trauma un organisms, iespējams, vēl nav pienācīgi atguvies.

Maratona maršruts

Maratona skrējiens sāksies 11.novembra krastmalā, un tā maršrutā iekļauta Eksporta iela, Hanzas iela, Pulkveža Brieža iela, Elizabetes iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Vanšu tilts, Ķīpsalas iela, Zvejnieku iela, Enkura iela, Ogļu iela, Balasta dambis, Matrožu iela, Zvejnieku iela, Ķīpsalas iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Vanšu tilts, apgriešanās pie Slokas ielas, Vanšu tilts, Krišjāņa Valdemāra iela, Zigfrīda Annas Meirovica bulvāris, Brīvības bulvāris, apgriešanās pie Stabu ielas, Brīvības bulvāris, Kaļķu iela, 11.novembra krastmala, Krasta iela, apgriešanās pie Ogres ielas, Krasta iela, 11.novembra krastmala, Eksporta iela, Hanzas iela, Skanstes iela, Zirņu iela, Vesetas iela, Mālpils iela, Skanstes iela, Hanzas iela, Pulkveža Brieža iela, Elizabetes iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Vanšu tilts, Ķīpsalas iela, Zvejnieku iela, Enkura iela, Ogļu iela, Balasta dambis, Matrožu iela, Zvejnieku iela, Ķīpsalas iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Vanšu tilts, apgriešanās pie Slokas ielas, Vanšu tilts, Krišjāņa Valdemāra iela, Zigfrīda Annas Meirovica bulvāris, Brīvības bulvāris, apgrieziens pie Stabu ielas, Brīvības bulvāris, Kaļķu iela. Skrējiena finišs būs 11.novembra krastmalā.\

«Nordea» Rīgas maratonā piedalīsies

vairāk nekā 23 000 dalībnieku no 65 pasaules valstīm.

Dalībnieku skaits pārspējis pagājušā gada rādītājus, bet sacensībās startējošo ārzemju skrējēju skaits pieaudzis par 30%.

"Nordea" Rīgas maratona piemiņas medaļas
"Nordea" Rīgas maratona piemiņas medaļas Foto: Ieva Lūka/LETA

Sacensību laikā uz Elizabetes un Brīvības ielu krustojuma būs izvietota īpaša kultūras skatuve, uz kuras kāps pašmāju slavenākie mūziķi. Visā Brīvības ielas garumā norisināsies virkne citu mākslas priekšnesumu. Brīvības ielas kultūras kilometra programma iekļaujas Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu programmā.

Labākie skrējēji maratonā un pusmaratonā vīriešiem un sievietēm

pretendēs arī uz naudas balvām,

kuru lielums būs atkarīgs no laureātu sasniegtā rezultāta. «Nordea» Rīgas maratonam ir piešķira Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Bronzas marka, kas apliecina atbilstību noteiktam standartam.

«Nordea» Rīgas maratons risināsies jau 24.reizi.

«Nordea» Rīgas maratons jau trešo gadu pēc kārtas ieguvis Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi, kas nozīmē, ka šis ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā ar augstāko starptautisko kvalitātes novērtējumu.

Komentāri (85)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu