Mūsu izlase zaudē Znaroka vadītajai Krievijai (531)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Otro zaudējumu pasaules čempionātā (PČ) Minskā (Baltkrievija) sestdien piedzīvoja Latvijas hokeja valstsvienība, kas ar 1:4 B grupas piektajā mačā piekāpās spēcīgajai Krievijas izlasei, kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Vienīgos vārtus mūsu komandas labā guva Miks Indrašis.

TURNĪRA TABULAS

Mača trešajā minūtē laba izdevība izcelties bija Mikam Indrašim, bet viņa mestā ripa lidoja nedaudz garām vārtiem. Drīz pēc tam krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins nokļuva līdzīgā situācija, bet viņam spēles rezultātu atklāt liedza Kristers Gudļevskis.

Astotajā minūtē cīņas rezultātu atklāja Indrašis, kuram teicamu piespēli no laukuma stūra atdeva Juris Štāls. Ripu mūsu izlases uzbrucējs no vārtu priekšas Sergeja Bobrovska vārtos raidīja starp vārtsarga kājsargiem.

Pēc trīs minūtēm izlīdzinājumu Krievijas komandai panāca Rīgā dzimušais Viktors Tihonovs, kas ar spēcīgu plaukstas metienu vārtu augšējā stūrī pirmo reizi pārspēja Gudļevski. Drīz pēc tam Artjoms Aņisimovs varēja izvirzīt Krievijas valstsvienību vadībā, bet viņš netrāpīja ripu tukšos vārtos.

16. minūtē neveiksmīgi nospēlēja Gudļevskis, kā rezultātā Krievijas komanda izvirzījās priekšā 2:1. Savācis atlēkušo ripu no aizvārtes, otro ripu mūsu vārtos iemeta Sergejs Širokovs.

108 sekundes pirms trešdaļas beigām savus otros vārtus spēlē guva Tihonovs, kurš vairākumā pēc teicamas kombinācijas trieca ripu Latvijas izlases vārtu tīklā. Viņam asistēja Ovečkins un Sergejs Plotņikovs. Perioda turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, hokejistiem dodoties atpūtā pie rezultāta 3:1, kad vadībā bija Oļega Znaroka padotie.

Otrās trešdaļas trešajā minūtē Latvijas izlase varēja zaudēt ceturtos vārtus. Pēc Ovečkina metiena ripa atsitās pret Kristapa Sotnieka slidu un virzījās vārtu virzienā, tomēr aizslīdēja nedaudz garām vārtu stabiņam.

29. minūtē Latvija nonāca zaudētāju lomā ar 1:4. Ceturto ripu pēc lieliskas individuālās darbības vārtu priekšā mūsu vārtos ieraidīja Sergejs Kaļiņins. Gudļevskis šajā epizodē bija bezspēcīgs.

Mirkli vēlāk noraidījumu līdz spēles beigām (5+20 min.) par dūrienu pretiniekam ar nūju saņēma Zemgus Girgensons. Līdz ar to Latvijas izlase turpmākās piecas minūtes spēlēja četratā pret pieciem. Krievijas hokejistu spiedienu mūsējiem izdevās izturēt.

Perioda atlikušajā daļā liels pārsvars bija Krievijas valstsvienībai, bet vārtus mūsējie nosargāja neskartus.

Trešajā trešdaļā spēles temps bija krities un cīņa ritēja līdzvērtīgāk. Labākas iespējas gūt vārtus gan bija Krievijas hokejistiem, bet allaž glāba sekmīgais Gudļevska sniegums.

Latvija - Krievija 1:4 (1:3, 0:1, 0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Miks Indrašis (Štāls) (7:30), 1:1 Viktors Tihonovs (10:55), 2:1 Sergejs Širokovs (Tihonovs, Medvedevs) (15:23), 3:1 Viktors Tihonovs (Plotņikovs, Ovečkins) (18:12, vair.), 4:1 Sergejs Kaļiņins (Kutuzovs) (28:04).

Metieni: 15 - 43

Soda minūtes: 33 - 6

Savainojumā pret ASV izlasi (6:5) iedzīvojās viens no Latvijas komandas aizsardzības balstiem Artūrs Kulda. Viņa vietā spēlēja 18 gadus vecais Jānis Jaks, kuram šī bija debija pasaules čempionātos.

Ar Krievijas izlasi mūsu hokejisti divreiz tikās sagatavošanās ciklā pasaules čempionātam. Pirmajā spēlē «Arēnā Rīgā» pārāki ar 3:2 bija Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētie hokejisti, bet atbildes mačā Latvija guva uzvaru 1:0. Tobrīd gan abu komandu sastāvi krietni atšķīrās no tiem, kas piedalās pasaules čempionātā.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Krieviju

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis, (Edgars Masaļskis).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Māris Jass, Jānis Jaks.

Uzbrucēji: Gints Meija, Andris Džeriņš, Juris Štāls, Armands Bērziņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis, Herberts Vasiļjevs, Ronalds Ķēniņš, Miķelis Rēdlihs, Zemgus Girgensons, Koba Jass, Kaspars Daugaviņš.

Komentāri (531)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu