Maģiskais Džonsons: Stērlings dzīvo akmens laikmetā (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas «Clippers» īpašnieks Donalds Stērlings, kurš par rasistiskiem izteikumiem uz mūžu diskvalificēts no līgas, dzīvo akmens laikmetā, atzinis leģendārais basketbolists Maģiskais Džonsons.

Aprīļa izskaņā ASV dzeltenās preses portāls TMZ publicēja audio ierakstu ar 81 gadu veco Stērlingu un viņa draudzeni, kurā «Clippers» īpašnieks paudis neapmierinātību ar dzīvesbiedrenes melnādaino draugu vēlmi nākt skatīties šī Losandželosas kluba spēles. Publicētais ieraksts izsauca milzu ažiotāžu, bet pēcāk audio ierakstā dzirdētais vīrietis tiešām tika atpazīts kā Stērlings.

Stērlinga gados jaunā draudzene regulāri sociālajos tīklos likusi bildes kopā ar melnādainiem cilvēkiem, starp kuriem bija arī Džonsons.

«Stērlings nedrīkst izteikt rupjus komentārus par citas ādas krāsas cilvēkiem. Problēma ir tā, ka viņš dzīvo akmens laikmetā,» telekanālam CNN atzina Džonsons, kurš savulaik spēja izcīnīt piecus NBA čempiontitulus kopā ar Losandželosas «Lakers» komandu.

«Nepazīstu viņa draudzeni, zinu tikai pašu Stērlingu. Tagad esmu ierauts kaut kādā mīlas afērā starp viņiem abiem,» piebilda Džonsons.

«Clippers» komanda Stērlingam pieder jau kopš 1981.gada.

Jau vēstīts, NBA komisārs Adams Silvers, kurš Stērlingam maija sākumā piesprieda mūža diskvalifikāciju, vēlāk pavēstījis, ka centīsies panākt, lai Stērlings pārdod «Clippers» komandu, kā arī sodījis viņu ar 2,5 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) lielu naudas sodu. Nauda tiks ziedota organizācijām, kas cīnās pret diskrimināciju un neiecietību pret cilvēkiem.

Tomēr pēcāk pats Stērlings paziņoja, ka ir gatavs vērsties tiesā, ja par nepieciešamību pārdot klubu lems arī 29 pārējo NBA klubu īpašnieki. Pastāv uzskats, ka Stērlings no kluba neatteiksies, bet briestošā tiesas prāva komandas attīstību var apturēt vairāku sezonu garumā.

Sagaidāms, ka Silvera nostāju mudināt Stērlingu uz «Clippers» pārdošanu pārējie līgas klubi pilnībā atbalstīs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu