Montoija pēc 15 gadiem atkal uzvar Indianapolisas 500 jūdžu autosacīkstēs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kolumbietis Huans-Pablo Montoija svētdien otro reizi uzvarēja slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu autosacīkstēs, liecina organizatoru informācija.

Tikai trešo reizi ar «IndyCar» formulu Indianapolisā startējušais Montoija 200 apļus veica ar vidējo ātrumu 259,7 km/h, trijās stundās, piecās minūtēs un 57 sekundēs.

Pirmo reizi Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs Montoija uzvarēja savā debijā 2000. gadā, kad brauca Čipa Ganasi komandā. Vēlāk Montoija karjeru turpināja pirmajā formulā (F-1) un pēc tam atgriezās Amerikā NASCAR organizētajās sacensībās. Otro reizi viņš 500 jūdžu braucienā piedalījās pērn, kad finišēja piektais.

Otro vietu ieguva Montoijas komandas biedrs austrālietis Vils Pauers, kurš atpalika vienu sekundes desmitdaļu, bet trešais palika amerikānis Čārlijs Kimbels. Pirmo četru vietu ieguvēji, arī jaunzēlandietis Skots Diksons, kurš bija uzvarējis kvalifikācijā, brauca ar «Chevrolet» formulām.

Montoija Rodžera Penskes komandai atveda 16. uzvaru šajās autosacīkstēs, kuras risinās kopš 1911. gada.

Penskes komandas braucējs Džoijs Logano februārī bija uzvarējis arī ASV populārākajās Deitonas 500 jūdžu NASCAR sacīkstēs.

Foto: AP/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu