Treneris Zirnis: Puišiem deg acis, viņi visus spēkus atdod (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas galvenā trenera Teda Nolana palīgs Kārlis Zirnis ir ļoti gandarīts par izlases spēlētāju cīņas sparu un pašatdevi. Speciālists arī pastāstīja par nākamajiem pretiniekiem - ASV.

ASV izlasi pārstāv augsta līmeņa hokejisti

«Galvenais tagad ir atpūsties,» sacīja Zirnis. «Noskaņojums pēc vakardienas mača ir labs, neskatoties uz neveiksmīgo pirmo periodu. Taču tas ir jāaizmirst un jāgatavojas jau spēlei ar ASV.»

«Esmu noskatījies divas amerikāņu spēles pret Šveici un Krieviju. Nekas īpaši pārsteidzošs tur nav, viņi piekopj tādu pašu stilu kā Sočos. Tikai, protams, izpildītāji ir citi. Sastāvs viņiem ir kļuvis jauneklīgāks. Lielākā daļa viņiem spēlē NHL un koledžās, tur sliktu hokejistu nav,» skaidroja galvenā trenera palīgs.

Visi guļas zem ripām

36 gadus vecais Zirnis uzskata, ka ASV izlases neveiksme (1:6) pret Krievijas komandu neataino īstos amerikāņu spēkus. «Tas nebija objektīvs rezultāts. Spiediens no publikas bija milzīgs, un tādēļ nesanāca pirmās desmit minūtes. Šeit arī parādījās ASV izlases mazā pieredze.»

«Lai uzvarētu ASV, mums ir vajadzīga super, super pašatdeve,» teica Zirnis. «Un, protams, cīņasspars - tas ir pats svarīgākais.

Mums jāspēlē kā pirmajās trijās spēlēs, kad visi guļas zem ripām, - uz to ir fantastiski skatīties.»

Milzīga pašatdeve

Galvenā trenera asistents arī pastāstīja, ka dažiem hokejistiem ir mikrotraumas, tomēr uzvārdus viņš nevēlējās nosaukt. «Savainojumi ir, bet visi grib spēlēt. Tas pats Juris Štāls, kurš pirmajā mačā 10 sekundes bija bezsamaņā, raujas uz laukuma. Visiem puišiem komandā acis deg. Panākumus līdz šim esam sasnieguši, jo puišiem ir milzīga pašatdeve un cīņas spars.»

Latvijas izlase ar ASV valstsvienību tiksies ceturtdien plkst. 16:45. Pēc tam sekos mači ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krieviju, Baltkrieviju un neveiksmīgi spēlējošo Šveici.

B apakšgrupa

datumslaiksspēle
15.05.2014.16.45ASV - Latvija
17.05.2014.12.45Latvija - Krievija
19.05.2014.20.45Latvija - Baltkrievija
20.05.2014.16.45Latvija - Šveice

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde mūsu komandai ļoti augstu uzdevumu neizvirzīja - jāiekļūst labāko 10 komandu skaitā.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu