Krīze Ukrainā neietekmēs F-1 pasaules čempionāta posma norisi Sočos (3)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vēsturē pirmā Krievijas «Grand Prix» izcīņa pirmās formulas (F-1) autosacīkšu pasaules čempionātā oktobrī Sočos notiks kā plānots, neraugoties uz šaubām, ko rada krīze Ukrainā, apstiprinājuši vietējie rīkotāji un pasaules autosporta jumta organizācijas pārstāvji, otrdien vēsta aģentūra «Reuters».

«Man nav šaubu, ka sacīkstes notiks,» sacīkšu rīkotājs Sergejs Vorobjovs paziņojis «Reuters» pēc tikšanas ar F-1 amatpersonām, kas notika pagājušās nedēļas nogalē Spānijas «Grand Prix» izcīņas laikā Barselonā. «Ir paveikti visi celtniecības darbi. Tagad norit darbi, kas tieši saistīti ar sporta jautājumiem. Nav šaubu, ka sacīkstes notiks.»

Arī Starptautiskās autosporta federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, atsevišķā sarunā žurnālistiem sacīja, ka «nav nekā tāda, kas varētu likt izmainīt sacensību kalendāru».

Runas par iespējamo Krievijas posma atcelšanu sākās pēc tam, kad Krievija martā anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, kas atrodas netālu no Sočiem.

Pēdējo politisko notikumu dēļ jau ir atcelts Maskavā paredzētais pasaules motošosejas čempionāta posms superbaikiem, kas bija paredzēts 21. septembrī.

F-1 posmam Krievijā ir jānotiek 12. oktobrī. Kalendārā tas iekļauts kā 16. no pavisam 19 posmiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu