LBL finālsērijā 2-2

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Aizraujošās «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtajā mačā svētdien «VEF Rīga» savā laukumā ar 86:79 (17:18, 22:16, 21:25, 26:20) uzvarēja «Ventspils» komandu. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Pirmā cīņas ceturtdaļa aizritēja līdzīgi, nevienai komandai neiekrājot vairāk kā trīs punktu pārsvaru. Ar punkta pārsvaru (18:17) ceturksni izdevās noslēgt «Ventspils» basketbolistiem.

Otrā spēles nogriežņa sākumā viesiem izdevās iegūt četru punktu pārsvaru (21:17), tomēr rīdzinieki atguvās un pārņēma vadību, pat panākdami desmit punktu pārsvaru (39:29). Pirmā puslaika pēdējā pusminūtē ventspilnieki četrus punktus atguva un, pārtraukumā ejot, rezultāta tablo vēstīja 39:34 par labu «VEF Rīga» vienībai.

Trešā ceturtdaļa aizritēja, viesiem pamazām deldējot pārsvaru, līdz 43 sekundes līdz ceturkšņa beigām izdevās panākt neizšķirtu 57:57, bet spēles nogriezni noslēgt vien ar punkta atstatumu (59:60). Ceturtajā spēles ceturtdaļā te viena, te otra komanda izvirzījās vadībā. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām spēles rezultāts ceturto reizi pēdējā spēles nogrieznī bija neizšķirts (71:71).

Cīņas uzvarētājs tika noskaidrots aizraujošā mača galotnē, kurā veiksmīgāki bija rīdzinieki, kas svinēja uzvaru ar 86:79.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā bija Jānis Timma, kuram 17 gūti punkti, bet ar 15 punktiem viņam piebalsoja Džeralds Robinsons. Tāpat teicamu sniegumu demonstrēja Mareks Mejeris, kuram 12 punkti, sešas atlēkušās bumbas un septiņi izprovocēti pārkāpumi. Tikmēr viesu komandā ar 15 punktiem izcēlās Kristaps Janičenoks, kuram ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām piebalsoja Mārtiņš Meiers.

Sērijas pirmajā mačā pirms nedēļas rīdzinieki izcīnīja panākumu izbraukumā ar 81:77, tomēr nākamajos divos dueļos panākumus guvuši «Ventspils» basketbolisti - sākotnēji viņi Latvijas galvaspilsētā revanšējās ar 85:68, bet pēc tam triumfēja arī savā laukumā ar 87:82.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2. Piektais mačs otrdien atkal risināsies Ventspilī.

Abas vienības savā starpā Latvijas čempiona titulu intrigām bagātās finālsērijās dalījušas jau iepriekšējās četras sezonas. Šajā laikā trīs čempionu titulus izcīnīja «VEF Rīga», bet vienreiz uzvaru izcīnīja «Ventspils», to paveicot pērn.

Šīs sezonas LBL regulārā turnīra laikā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - vispirms janvārī Bauskā pārāki ar 90:85 bija «Ventspils», bet februārī Ventspilī ar 75:67 uzvarēja «VEF Rīga».

«Ventspils» par Latvijas čempioniem kopumā kronēti deviņas reizes, taču pērn titulu izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma. Savukārt «VEF Rīga» par labāko komandu valstī pēc kluba atjaunošanas 2007.gadā kļuvusi trīs reizes - no 2011. līdz 2013. gadam.

Ar 15 uzvarām 18 spēlēs «Ventspils» komanda LBL regulārajā čempionātā ne bez problēmām izcīnīja pirmo vietu, kamēr «VEF Rīga» ar astoņiem panākumiem desmit cīņās bija otrie, tāpēc abi klubi automātiski sasniedza izslēgšanas spēļu pusfinālu.

Pirms tam pusfinālā «Ventspils» grūtā cīņā jau otro gadu pēc kārtas sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pieveica «Jēkabpili», kamēr «VEF Rīga» ar 3-1 pārspēja «Liepāja»/«Triobet».

Tikmēr bronzas sērijā, kas ilgs līdz kādas komandas trim uzvarām, pašlaik «Jēkabpils» ar 2-1 uzvar «Liepāja»/«Triobet» vienību.

Regulārajā čempionātā «VEF Rīga» ar «Ventspili» aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. «Ventspils» vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas «Aldaris» LBL finālā «Ventspils» ar 4-1 pārspēja «VEF Rīga», valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu